Шансовете на шведския шампион Малмьо да вземе Найджъл Робърта са доста по-малки от тези на американския ДС Юнайтед. Причината е, че от този клуб дават по-малко пари от исканите от Левски 1 милион евро. Вчера излезе информация, че шведите са завишили офертата си за нападателя, но тя все още не отговаря на изискванията на "сините", пише "Тема спорт".

В същото време американците продължават преговорите с Левски за Робърта. Твърди се, че от ДС Юнайтед са предложили няколко варианта на Левски, при които да се стигне до сделка. "Преговорите вървят на приливи и отливи, но има потенциал за споразумение. Разговаря се за наем със задължителна откупна клауза, за моментален трансфер и т.н. Както се казва, сделката все още е на масата. Ако не бъде финализирана, то от ДС Юнайтед ще се насочат към някоя друга от целите си", пишат в САЩ.

Проблем пред транфера обаче може да се окажат предпочитанията на самия играч. Появиха се информации, че нидерландецът няма желание да играе в САЩ на този етап от кариерата си.

През тази кампания Левски вече трансферира играч в Америка. "Сините" продадоха на Чикаго Файър фланговия нападател Станислав Иванов. За него на "Герена" ще получат 300 хил. евро, докато за правата на Робърта от клуба настояват за минимум 1 милион евро.

Снимка: БГНЕС