Новият капитан на Левски, халфът Радослав Цонев, стресна сериозно клуба, след като получи контузия по време на дербито със Славия, загубено с 1:2.  Юношата на „сините“ напусна преждевременно срещата, а впоследствие тимът му допусна пълен обрат. 

Днес Цонев ще премине ядрено-магнитен резонанс, който ще покаже какъв е характерът на травмата, пише "Труд". Проблемът е в прасеца, но тестовете ще установят дали е разтежение или има разкъсване на мускулни влакна. Прогнозите при такива контузии са от минимум 4 седмици възстановяване.

През изминалия сезон халфът скъса предна кръстна връзка в дербито с Ботев (Пд) и бе извън терените между септември и май месец, а от това пострада сериозно играта на „сините“. Потенциална по-сериозна контузия пък ще усложни допълнително ситуацията пред наставника Живко Миланов, който бе принуден за мача със Славия да разчита на 16-годишния вратар Пламен Андреев, 17-годишния нападател Марин Петков, вкарал и гола за домакините, а на резервната скамейка бяха още Йоан Загоров (15 г.), Асен Митков (16 г.) и Антоан Стоянов (16 г.).

През настоящата седмица се очаква развитие по подписването на новия договор на Николай Михайлов, завръщането на Иван Горанов на „Герена“, както и окончателният отговор на Георги Миланов, който вече бе на среща със собственика Наско Сираков. „Сините“ следят сериозно и изявите на нападателя Адел Бетайеб от люксембургския Дюделанж.

В същото време в Славия ще разделят завишени премии за триумфа над Левски. От ръководството са обещали по-високи бонуси за победа, но без да влизат в конкретика.