Левски ще се опита да подпише нов договор с Георги Миланов до края на годината, съобщава „Тема спорт“.  Мажоритарният собственик Наско Сираков и треньорът Станимир Стоилов са провели разговор, в който са обсъдили плановете си за зимната селекция. 

Опитният специалист, който държи цялата спортно-техническа власт в клуба, е споделил на кои постове иска да се подсили тимът. Със сигурност през зимата ще бъде привлечен централен нападател.

Но желанието на Станимир Стоилов е да подсигури и оставането на Георги Миланов на „Герена“. Треньорът държи халфът да продължи в Левски и през следващия сезон. Бившият национал има договор със сините до края на това първенство, което означава, че през зимата ще може да преговаря с друг клуб, а през лятото да напусне като свободен агент. 

Една от целите е Миланов да подпише дългосрочен контракт, а при интерес от друг отбор да бъде продаден за добра сума и свежи пари да постъпят в касата на клуба.

Георги Миланов все още не е в оптималната си форма, след като не бе играл официален мач в дълъг период от време. Халфът не може да издържи цял мач на терена, но се виждат качествата, които показваше преди това, когато носеше екипа на България и ЦСКА Москва. 

Именно затова Стоилов държи много на Георги Миланов, който при него започва във всеки мач като титуляр. Халфът вече реализира две попадения със синия екип – едно официално в Първа лига срещу Локомотив Пловдив в миналия кръг и още един гол във вратата на Марица в контролата, спечелена с 5:2.

Георги Миланов призна, че все още не се чувства в необходимата форма и постоянно комуникира с треньора, а в същото време изрази и радостта си от първия гол в официален двубой за Левски. Целта на халфа е отново да заиграе в чужбина, но по всяка вероятност ще се съгласи да подпише нов договор, за да помогне на клуба с продажбата му.