Засилени мерки за сигурност ще има днес следобед в София заради футболната срещу между отборите на Левски и ЦСКА, която ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 16:30 часа. 

От столичната полиция уточняват, че преди по време и след провеждане на спортната среща служителите ще следят за опазване на обществения ред и недопускането на инциденти на територията на София.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на националния стадион полицаите извършват проверки на всички посетители на футболния мач.

Предприети са мерки за недопускане на фенове, които имат  наложена забрана за посещения на спортни мероприятия. Малолетните ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетни придружители и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи.

Ангажимент по охраната на футболната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона.

По време на дейността си те ще бъдат подпомогнати и от полицейски служители, които ще се намесват при евентуална възникнала необходимост.

От МВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона от 14:30.