Халфът на Левски Радослав Цонев ще пропусне следващия мач на Левски. Причината е, че срещу Пирин той получи петия си жълт картон за сезона.

Така Ради ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с лишаване от състезателни права за един двубой. На сините им предстои осминафинал за Купата на България, в който ще срещнат втородивизионния Септември Симитли.

Сблъсъкът е във вторник, 26 октомври, от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

Братът близнак на Радослав - Борислав, пък виси с жълти картони. Той има 4 на сметката си от началото на кампанията и ще трябва да бъде внимателен във вторник, ако бъде използван. Защото, ако бъде предупреден официално, ще пропусне съботната шампионатна визита на Черно море.

След изтърпяно наказание в състава на Левски срещу Септември Симитли ще се завърне дефанзивният халф Андриан Краев, пише „Тема спорт“ и посочва, че Станимир Стоилов е сменил цялата защита на „сините“, която започна сезона.

Левски стартира кампанията с треньор Живко Миланов. В първите двубои под негово ръководство защитата бе съставена от Ивайло Найденов, Георги Александров, Христос Шелис и Патрик-Габриел Галчев. На мястото на последния бе ползван и Христофор Хубчев. В момента нито един от изброените не започва в стартовия състав на сините. На по-късен етап бяха привлечени Гьоко Зайков и Иван Горанов, които си спечелиха места в единайсеторката.

С идването си на „Герена" Станимир Стоилов веднага освободи Хубчев, който снощи игра за Пирин. При Мъри бе "оцелял" единствено Шелис. Вчера обаче кипърецът бе оставен на резервната скамейка за първи път през сезона. И по всичко личи, че занапред вместо него ще играе взетият от Етър по искане на Стоилов Хосе Кордоба.

Интересното е, че Патрик-Габриел Галчев и Георги Александров нямат и една игрова минута в шестте шампионатни мача на Левски с Мъри начело.