Крайният бранител Страхил Попов е получил оферта от Левски пише "Тема спорт". Бившият национал може да се присъедини към сините, ако успее да се раздели с настоящия си клуб Еюпспор. В момента защитникът е собственост на тима от южната ни съседка, но се опитва да скъса контракта си с клуба.

Треньорът на столичани Станимир Стоилов държи на привличането на Попов за окомплектоване на десния фланг на защитата. През изминалия сезон той записа 16 двубоя, в които не успя да отбележи попадение. Преди това носи екипите на Хатайспор и Касъмпаша в Суперлигата и на няколко пъти бе избиран в идеалния отбор на кръга.

Мъри не е доволен от представянето на Анте Блажевич. Хърватинът взе участие в последната контрола на столичани срещу Етър (5:0), но от треньорския щаб не са останали впечатлени от неговото представяне в тренировъчния процес. Ако се стигне до трансфер на Попов, може да има раздяла с Блажевич. Алтернатива на крайния защитник е Патрик-Габриел Галчев, но Стоилов иска да разполага с опитен играч на тази позиция и младежкият национал да запълва дупките, оставени от съотборниците му по двата фланга.

Мъри е работил със Страхил Попов в Литекс и отлично познава качествата му. Той се е свързал с него и му е предложил добри условия за работа. Бранителят иска да се завърне в националния отбор и се е доверил на Стоилов, че може да го направи по примера на Георги Миланов.

През сезон 2008/09 Мъри и воденият от него Литекс, в който част от него бе Страхил Попов, спечелиха Купата на България.