Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев коментира победата на сините над Берое с 1:0 в изминалия кръг на Първа лига. Славният нападател на столичани посочи кое му прави впечатление в играта на тима на Станимир Стоилов и сподели мнението си за отмененото наказание на Левски. Той сподели пред „Тема спорт“ и очакванията си за предстоящото домакинство на Ботев Пловдив.

Г-н Вълчев, как ви се видя играта на Левски при победата с 1:0 над Берое в Стара Загора?

Впечатление ми направи, че Левски не позволи на Берое да създаде голови положения пред вратата на Пламен Андреев. Това се случи в пореден мач през този сезон, като в предишния срещу ЦСКА стана същото. Сините играха стабилно в защита. Десният бек Жереми Петрис бе много активен през целия мач. Показа голяма енергия и се включваше постоянно в нападение. Организираха се хубави атаки. През второто полувреме Левски игра малко по-прибрано на моменти в собствената си половина и като че ли изчакваше за организиране на контраатака. Осъществиха две такива, но отново се прояви слабостта при последния пас. Роналдо не успя да я подаде към Уелтън точно и по този начин ефективността бе много ниска в тези ситуации. Все пак победата си е победа и Левски заслужено спечели трите точки. Футболистите показаха самочувствие и отново се представиха на ниво.

Споменахте за стабилността, на какво се дължи тя?

Отнася се за цялостното представяне на отбора. Станимир Стоилов изисква от всички футболисти да участват във фаза защита. Виждаме как Уелтън и Роналдо се връщат дълбоко и помагат на крайните защитници. Като поставим и халфовете, които естествено трябва да участват в отбраната и атаката, се получава сплав. Играе се сгъстено и не се позволява на противника да има пространство между защитата и халфовете. Там да може да се вклини някой. Не позволяват това да се случи. Седят близко линиите и по този начин не дават възможност на съперника да създаде положения. Видяхме, че и Ван дер Каап отново замести подобаващо Сундберг. Той притежава добри качества и смятам, че тримата централни защитници са сигурни и всеки може да замести другия.

Ивелин Попов вкара първия си гол с фланелката на Левски. Вече успява ли да навлезе във формата, в която сме свикнали да го наблюдаваме?

В момента играе на необичайна позиция. Той не е типичен централен нападател. Малко му е по-трудно. Вкара гол от лесна ситуация, но мисля, че помага с качествата и опита си. Левски има нужда от играч на върха на атаката и доколкото чувам, се търси такъв, който да бъде взет през зимата. Попов прави това, което в момента може, и дава всичко от себе си, но все още не е на толкова голяма висота. Справя се и занапред ще вдига нивото си.

Как ще коментирате отмяната на наказанието на Левски от Апелативната комисия?

Не знам как да го коментирам. Първоначално Дисциплинарната комисия наказа Левски, но явно е било необмислено решение и без достатъчно доказателства. Все пак феновете трябва да внимават. Да, помагат финансово на клуба и подкрепят тима. Обаче не е необходимо да пречат по този начин, за да има повече приходи. Но мисля, че правилно се отмени първоначалното наказание.

Какви са очакванията ви за предстоящия мач с Ботев Пловдив на „Герена“?

Без Тодор Неделев Ботев изпитва трудности в организацията на атаките си и като цяло в самата игра. Не са отборът, който бяха през миналия сезон. Но срещу Левски всеки се хвърля на 100 процента и играчите искат да се докажат. Сините са сериозен дразнител и не трябва жълто-черните да се подценяват. Дано да е атрактивен двубоят и мисля, че Левски ще победи убедително.

Справедливо ли беше решението на БФС спрямо Левски

Наказанието на Левски трябваше да бъде изцяло отменено, както стана с други клубове в течение на сезона!
Левски заслужаваше и по-тежко наказание, защото пострада длъжностно лице!
Един мач без публика беше справедливо наказание!
Решението на БФС да затвори частично Сектор "А" на "Герена" е правилно!
Общо 1428 гласа