Десният защитник Жереми Петрис ще бъде до последно под въпрос за подновяването на първенството. Левски ще се изправи срещу Черно море на 11 февруари от 17:30 часа, а мачът ще се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново заради наказанието на сините да домакинстват на неутрален терен.

25-годишният бранител е измъчван от стара травма и игра само в една контрола на столичани по време на лагера в Дубай. Французинът има разкъсана връзка на пръст на крака и това му пречеше да вземе участие в тренировъчния процес на тима. Контузията му е от миналата година и не е била излекувана напълно, пише Тема спорт. Все още не е ясно докога фланговият защитник ще бъде извън сметките на Станимир Стоилов. Лекарският щаб на столичани прави всичко по силите си, за да вдигне Петрис, като повече информация за състоянието му ще има в следващите дни.

Французинът изигра 12 мача с екипа на сините през този сезон. В края на септември футболистът подписа нов договор с клуба до лятото на 2024 година. На позицията на десния бек треньорът на Левски разполага още с Патрик-Габриел Галчев. Именно 21-годишният играч ще заеме мястото на Петрис срещу моряците в първия пролетен кръг. Съществува вероятност Мъри да заложи на схема и с трима централни бранители, но ясно показа в контролите, че ще се довери на система 4–2–3–1, а до споменатия вариант ще се стигне евентуално при дербитата с ЦСКА и Лудогорец, което му носеше успех в предишните мачове.

За момента се очертава под рамката да стартира и Николай Михайлов, който ще си върне и капитанската лента. 34-годишният вратар се намира в отлична форма и по-често започваше от първата минута в проверките на сините в емирството. В този случай последната дума ще има и треньорът на вратарите Георги Стоянов, който ще каже на кого да се довери Станимир Стоилов.

Снимка: БГНЕС