Ботев Враца – ЦСКА, мач от 3-ия кръг на efbet Лига, ст.: "Христо Ботев", начало: 18.45 часа

Вероятни състави:

Ботев: К. Костов; И. Миланов, Ничев, Керчев; Зехиров, И. Михайлов, Златински, Буров; Д. Генов, Домовчийски, П. Атанасов
Треньор: Антони Здравков

ЦСКА: Бусато; Турицов, Матей, Антов, Мазику; Ю. Санкаре, А. Юга; Г. Кери, Т. Родригес, Р. Енрике; А. Соу
Треньор: Стамен Белчев

Прогноза на Gol.bg:

Ботев Враца приема ЦСКА в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Домакините ще се опитат да повторят подвига си от старта на първенството, когато победиха с 3:1 Лудогорец вкъщи.

Лошата новина за тях е статистиката срещу "червените". Врачани не са печелили срещу тях от 35 години. Вторият и последен успех на свой терен над "армейците" датира от 1985 г.с 3:0 с два гола на Емил Маринов и един на Цветан Данов. Сега възпитаниците на Антони Здравков са готови на всичко, за да прекъснат черната серия. Спецът няма да може да разчита единствено на наказания Аласан Н’Дайе.

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев няма кадрови проблеми. Той ще заложи от 1-ата минута на три от шестте нови попълнения. Това са Юрген Матей, Юга и Санкаре. След почивката в игра може да се появи и Георги Йомов, който беше привлечен от Славия през тази седмица.

Интересното е, че голмайсторът на Ботев Враца Валери Домовчийски преследва първото си попадения и първата си победа срещу ЦСКА. Той има 14 мача срещу тях, от които 2 равенства с екипа на Левски и 12 загуби, 11 от които поредни.

Сега столичани са в серия от 7 последователни победи над този съперник, като за последно Ботев не падна през есента на 2011 г., когато измъкна 2:2 у дома. Балансът във Враца показва 30 мача, 2 победи за домакините, 13 ремита и 15 успеха за ЦСКА. Нашата прогноза е, че добрата серия на "армейците" ще продължи и тази вечер.

Прогноза: Ботев Враца – ЦСКА 1:3