Екзотичният съперник на ЦСКА в Лига Европа – Б36 (Торшавн) от Фарьорските острови, пристигна по-рано от очакваното в София за мача срещу „армейците“. 

Двубоят е в четвъртък от 20 часа на стадион „Българска армия“. От днес гостите са вече на българска земя, като не пропускат да информират подробно малцината си фенове за случващото се в тима.

Играчите на Б36 се настаниха в столичния хотел „Хилтън“, а преди това се похвалиха във Фейсбук с куп снимки на София, снимана дори от самолета. „В София времето е прекрасно и се радваме на отлични условия както в хотела, така и на тренировъчната ни база“, написаха от клуба в социалните мрежи, прилагайки и снимка от тренировката си в Националната футболна база „Бояна“.

Треньорът Якуб Борг обаче коментира пред местната медия dimma.fo, че тимът му не е на екскурзия в България, а има за цел да елиминира ЦСКА от евротурнирите. 

„В България всичко е чудесно, София е много красив град, коментира спецът, цитиран от "Монитор" - Ние обаче не сме дошли да се разхождаме като туристи, а да играем футбол. Целта ни е да продължим напред. ЦСКА е много по-силен отбор от досегашните ни съперници, но аз вярвам, че можем да постигнем своето. Ще бъде вълнуващ мач“, обеща треньорът на Б36. 

Достигането до тази фаза на Лига Европа е рекорд в историята на тима, който идва от 60-хилядна държава. Преди ЦСКА фарьорците успяха да се справят в предварителния кръг със „Сейнт Джоузеф“ от Гибралтар, а след това елиминираха естонския „Левадия“ и уелския ТНС.

От ЦСКА, който влиза в двубоя като изявен фаворит, пък спазиха традицията и пуснаха виртуални билети за мача.

Цената е 10 лева, а подобна традиция имаше и за предишните два евродвубоя на столичния гранд – срещу „Сиренс“ и БАТЕ (Борисов). От клуба също така благодариха на феновете за подкрепата чрез официалния сайт. От ЦСКА разкриха, че за мача с БАТЕ преди седмица са били продадени 2000 талона, а приходите от тях отиват за подпомагане на детско-юношеската школа.

Добрата новина за треньора на ЦСКА Стамен Белчев е, че ще може да разчита на възстановения от коронавирус Ахмед Ахмедов, който е дал отрицателна проба и вече тренира наравно със съотборниците си. Другият заразен – капитанаът Петър Занев, има леки усложнения и със сигурност пропуска мача.

Утре в 12 ч. Белчев ще даде пресконференция, а вечерта гостите ще направят официалната си тренировка на стадион „Българска армия“.