Няма да подценим съперника, шансовете са 50 на 50. Това заяви старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев преди утрешния двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Б36 Торсхавн. Двубоят с представителя на Фарьорските острови е в четвъртък от 20:00 часа на стадион „Българска армия“.

„Това, което знаем за отбора на противника, е, че е един изключително добре подготвен физически отбор от млади футболисти, не се отказват, а като класа – като физически данни се доближават до БАТЕ Борисов, не са на тяхното ниво, но в никакъв случай не бива да ги подценяваме. Ние във всеки мач от първата минута се опитваме да вкараме гол, някой път се случва, друг път не, с футболистите постоянно говорим, че трябва да бъдем винаги на 100% готови, за да оправдаваме очакванията на феновете. Напрежение не трябва да има, те трябва да знаят, че трябва да играят на 100%, относно фаворити – мисля, че шансовете са 50 на 50, няма да ги подценим, ще подходим съвсем сериозно към противника“, започна наставникът на армейците.

На въпрос на БГНЕС дали „червените“ ще играят с мисъл за гостуването на Локомотив Пд през уикенда, той заяви: „В никакъв случай, следваме си програмата, след това ще мислим за Локомотив Пд“. „Нямам проблеми с контузени след мача с Лудогорец, всички са здрави, има леко натрупана умора, надявам се до мача утре всички да са на разположение. Играем в цикъл четвъртък-неделя, със сигурност има умора, в един момент ще се усети, но сме 20 човека, длъжни сме да се справим със ситуацията. Мисля, че всички играем за България, навсякъде другаде биха отменили мача, не искам да коментирам тази ситуация повече“, продължи той, недоумявайки защо от Локомотив Пд са отказали молбата им за отлагане на срещата от Първа лига в неделя вечер.

„Новото попълнение още не е готово за игра, назад е с подготовката, но няма да бъде готов поне едно полувреме или ако го направи, ще е на много ниско темпо. Ахмедов се чувства добре, но не е в тази изходна позиция, откакто даде положителен тест, работим върху това да си възстанови кондицията, надявам се скоро да си върне формата. При Петър Занев има усложнения, въпреки че даде два отрицателни теста, надявам се в началото на другата седмица да почне тренировки. Аз винаги съм искал нашият отбор да показва това, което може и работи, и можем да говорим, че сме свършили някаква работа, когато противникът се съобразява с нас, най-важното е да направим така, че противникът да се съобрази с нашата игра. Когато в един мач се решава кой ще продължи, готови сме за вариант с продължения и дузпи, ако се наложи, мисля, че ще се справим. Да, когато има пропуски, е неприятно, но Али Соу е доказал, че е страхотен футболист, всички съжаляваме, че не вкара, не е коментиран вариант Петър Жеков да му помага“.

На въпрос на БГНЕС относно това дали липсата на публика по трибуните ще се отрази на тонуса на игра на ЦСКА, той отвърна: „Винаги има разлика, когато играеш пред публика и без, надявам се да не се отрази на тонуса, нямаме право на грешки, когато се решават нещата в един мач“. „През цялото време чувахме скандиранията на феновете, за което още след мача им благодарих. Футболистите ни ще усещат подкрепата и утре. Предните два мача бяхме готови за дузпи, след тренировката вероятно ще решим, имам 6-7 човека варианти, от тях ще взема решение за пет човека. Искахме да изпратим човек, но както знаете без публика са мачовете, няма да допуснат наш представител. Нека се концентрираме върху мача, който ни предстои утре“, завърши старши треньорът на „червените“. /БГНЕС