Българският вицешампион ЦСКА е много по-стабилен след почивката, показва интересна статистика на "Тема спорт". Момчетата на Стамен Белчев трябваше да преглътнат горчив хап през уикенда, когато бяха победени от Локомотив Пловдив.

* За първи път от 24 февруари 2019 година (582 дни) футболист на ЦСКА си отбелязва автогол в първенството. За последно това стори отново нидерландски играч - Стивън Перейра при 0:1 от Левски. Той порази вратата, пазена от Черниаускас в края на първото полувреме.

* Активът на ЦСКА сега, след седмия кръг, и преди година е един и същ - 12 точки. Балансът спрямо 2019/20 също е еднакъв след седмия тур - 3 победи, 3 равенства и 1 загуба. Тогава головата разлика на червените е 10:9, а сега е 11:9. Реално армейците са на същите изходни позиции, както преди година.

*След 212 дни ЦСКА отново допусна загуба. Последното поражение бе на 29 февруари - пак с 1:2 от Царско село на стадиона в Бистрица. От тогава общо в 21 двубоя за първенство, купа и евротурнирите армейците не познаваха вкуса на поражението. ЦСКА записа 7 победи и 7 равенства в 14 срещи за първенство, а към тях прибави 2 победи и 2 ремита за купата и 3 победи в Лига Европа.

* Поражението от Локо Пловдив бе първо за Стамен Белчев, откакто се завърна начело на ЦСКА. Повторният му дебют бе при 1:1 с Лудогорец на "Армията" на 5 юли. Оттогава до загубата на "Лаута" червените изиграха 12 мача - 9 за първенство и 3 в Лига Европа, в които записаха 8 победи и 4 равенства.

* ЦСКА не е допуснал гол от началото на настоящото първенство само в една от седемте срещи - със Славия на "Армията" (1:0 в 4-ия кръг). Във всички останали шест двубоя червените неизменно инкасираха попадение, като 3 пъти получиха по един гол и 3 пъти по два.

* Армейците допуснаха 7-и гол през първото полувреме. След почивката тимът е инкасирал 2 гола. Най-много са допуснати в периода 31-45-а минута - 5. Головата разлика на ЦСКА през първите полувремена е 3:7.

* Червените нямат вкаран гол до 15-ата минута на мачовете си. 8 от 11 попадения са отбелязани през вторите 45 минути. Най-много са между 61-ата и 75-ата минута - 4. Головата разлика през вторите полувремена е 8:2.

* Tиаго Родригес отбеляза първия си гол за сезона. Това бе негово 26-о попадение за първенство с екипа на ЦСКА. Португалецът вкара гол на Локо Пд в трети пореден мач след 1:1 на "Армията" и победата с 2:1 на "Лаута" в края на миналия сезон.