Ръководството на ЦСКА напомни на феновете, които ще бъдат на трибуните по време на мача от Лига Европа срещу ЧФР Клуж, че трябва да спазват стриктно противоепидемичните мерки.

Ето какво написаха в сайта на клуба:

"Армейци,

Несъмнено участието ни в груповата фаза на Лига Европа се очаква с нетърпение от всички вас. Мачовете идват в труден момент на пандемия, през който организацията на срещи на такова високо ниво изисква огромно сътрудничество и разбиране от страна на публиката. Призоваваме Ви да спазвате всички противоепидемични мерки, обявени от здравните власти. Контролът на УЕФА върху провеждането на мача и поведението на феновете по трибуните ще бъде строг, а при нарушение санкциите ще са не само финансови, но и административни. Нека всички направим така, че да не се стига до редуциране на капацитета на стадиона за в бъдеще или до нови двубои на „затворени врати“. Всичко зависи от самите нас!

Ето ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ правила, които трябва съвестно да спазваме, колкото и неудобства да ни създават:

1. На стадиона да не присъстват зрители, които проявяват някои от типичните симптоми на COVID-19. Или такива, които през последните 14 дни са били „позитивни“ при COVID тест или по същото време са били в карантина и контакт със доказано заразени.

2. Да се позволява измерването на температурата на определените от органите на реда пропусквателни пунктове, където ще се проверява също документ за самоличност и притежанието на поименен валиден билет.

3. Да се изчаква търпеливо на опашка с маска и спазвайки нужната дистанция на влизане и излизане от стадиона.

4. Зрителите да бъдат с маска през цялото време на футболната среща, както и до напускането периметъра на стадиона.

5. Да се поддържа социална дистанция от другите зрители, обслужващ персонал и охрана, длъжностни лица и тв-оператори.

6. Да се заема само определеното според билета място през 2 седалки и да се избягва движение между редовете и секторите, както и струпване на групички и физически контакти.

7. Препоръчва се дезинфекцирането на ръцете на определените за целта места.

8. Зрителите трябва да са наясно с евентуалните рискове, произтичащи от ситуацията с коронавируса и да информират по съответния ред здравните власти ако след мача се установи, че са заразени.

Армейците винаги сме били отговорни и изцяло в подкрепа на отбора! Не се съмняваме, че с дружни усилия ще се справим отново и така любимите ни евровечери ще преминават без усложнения и инциденти. Благодарим предварително за положените усилия и съдействие!

САМО ЦСКА".