С победа днес ЦСКА ще нареди 5 поредни успеха в евротурнирите. Армейците вече са правили това през сезон 1988/89 във вече несъществуващия турнир за Купата на носителите на национални купи, пише "Тема спорт".

Тогава на 1/16-финалите ЦСКА бие словашкия Интер Братислава с 3:2 (гост) и 5:0 (домакин), в следващата фаза подчинява гръцкия гранд Панатинайкос (2:0 д.) и 1:0 (г.), а на 1/4-финалите бие нидерландския Рода у дома с 2:1. Български отбор никога не е играл срещу ЧФР Клуж в евротурнирите.

През сезон 2019/20 румънците записаха рекордните за тях 16 мача на континенталната сцена. Те стартираха от пресявките в Шампионската лига и достигнаха до 1/16-финалите в Лига Европа, където бяха елиминирани от бъдещия носител на трофея Севиля. През миналия сезон ЧФР Клуж постигна 12 точки в групата си в ЛЕ и финишира зад Селтик, но пред Лацио и Рен. Клуж не е допуснал гол в трите си последни визити в евротурнирите.

Крилото на ЦСКА Адалберто Пеняранда и нападателят на ЧФР Клуж Марио Рондон са били съотборници в националната селекция на Венецуела .