ЦСКА изигра пореден посредствен мач в групите на Лига Европа и логично падна с 0:1 от Йънг Бойс в София. Единственото попадение в срещата вкара Нсаме (34) след груба грешка на Бусато.

Така швейцарците се изравниха с Рома на върха с по 7 точки, Клуж е с 4 пункта, а ЦСКА е само с 1 точка на последното място. Римляните и румънците обаче са с двубой по-малко, по-късно днес играят на "Олимпико".

"Армейците" пък продължават да са единственият отбор без гол в груповата фаза на Лига Европа.

Дебют начело на ЦСКА в Европа направи Бруно Акрапович, но и това не помогна на "червените" в гъстата мъгла на стадион "Васил Левски". 


Преди началото на двубоя двата състава отдадоха почит с минута мълчание в памет на легендата на световния футбол Диего Марадона, който вчера ни напусна завинаги.

Първото полувреме започна с натиск на армейците, като в първите 10 минути гостите почти не успяха да излязат от своята половина на терена. След 20-ата минута над игрището се спусна гъста и непрогледна мъгла и условията за игра рязко се влошиха.

От това се възползва отборът на Йънг Бойс и в 34-ата  минута Нсаме бе изведен отдясно в наказателното поле като успя да стреля от много малък ъгъл под плонжа на Бусато, за да открие резултата в полза на гостите.

Веднага след това червените организираха хубава атака, но изстрелът на Белтраме бе спасен от вратаря Балмос. До края на полувремето не се случи нищо интересно освен мъглата, която стана още по-гъста и така двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 0:1.

През втората част бе сменена топката с ярко червена, с цел по-добра видимост за футболистите. През първите 15 минути играта бе равностойна. Постепенно армейците овладяха средата на терена и наложиха натиск над своя съперник.

В 64-ата минута Али Соу бе фаулиран пред дъгата на наказателното поле и съдията отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана Стефано Белтраме, който отправи хубав фалцов изстрел през стената в долния ляв ъгъл на вратата, но стражът на гостите отново бе на висота и спаси.

В игра за ЦСКА се появиха Синклер, Пеняранда, Юга и Ахмедов, а червените заиграха още по-офанзивно, търсейки попадение на всяка цена.

Късметът обаче бе на страната на гостите, които максимално добре се възползваха от мъглата, която стана още по-гъста и непрогледна и успяха да запазят аванса си до края на срещата, за да се поздравят с минимален успех с 1:0.

ЦСКА - Йънг Бойс 0:1

Голмайстор: Нсаме (34)

ЦСКА: 1. Бусато, 19. Турицов, 26. Антов, 2. Матей, 11. Занев, 20. Тиаго, 13. Санкаре, 30. Йомов, 10. Белтраме, 8. Кери, 22. Соу

Йънг Бойс: 26. Балмос, 36. Хефти, 4. Камара, 28. Лустенбергер, 21. Гарсия, 16. Фаснахт, 60. Ридер, 8. Сиеро, 15. Елиа, 18. Насаме, 13. Нгамалу