Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо може да играе на Копа Америка. Той е попаднал в полезрението на националния селекционер на Еквадор Густаво Алфаро, като аржентинският специалист ще следи под лупа изявите на Кайседо в следващите 2 седмици, пише "Мач Телеграф". Именно дотогава трябва да стане ясно на кои точно играчи ще бъдат изпратени повиквателни за предстоящото издание на престижния турнир, чието тазгодишно издание ще се проведе в Аржентина и Колумбия.

Кайседо играе силно за ЦСКА, като за момента има 8 гола в 14 срещи – 5 от попаденията му са в Първа лига, а 3 – в турнира за Купата на България. Преди началото на Копа Америка, Еквадор има два мача от световните квалификации – гостуване на Бразилия на 4 юни и домакинство на Перу на 8 юни. Към момента селекционерът Алфаро разчита на трима сигурни нападатели – Енер Валенсия от "Фенербахче", Михаел Естрада от "Толука" и Леонардо Кампаня от "Фамаликао". Ще бъде повикан още един или двама измежду Карлос Гарсес ("Барселона" Гуякил), Валтер Чала ("Универсидад Католика"), Хосе Ангуло ("Манта") и Жорди Кайседо.

Таранът на ЦСКА, който дойде през зимата от бразилския "Витория" Баия, все още няма двубой за представителния тим на родината си. Играл е за отбора до 20 години, като дори е участвал на Световното първенство до 20 г. през 2017 г.