Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния финал за Купата на България с Арда Кърджали. Сблъсъкът за трофея ще се играе на националния стадион "Васил Левски" от 19.30 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg.

Пенев заяви, че "червените" излизат само за победа, но при загуба не трябва да има драми и ще е нужно да се вземат поуки. Ето какво каза легендата:

"Излизаме само за победа, защото сме ЦСКА. Финал е, всичко може да се случи. Ако загубим, правим си поуките и продължаваме напред. Имаме още два мача. Това е. Драма няма".

"Не е достатъчно да имаш само втори план, трябва да имаш и трети. Жеферсон е почти готов за игра. Всички футболисти влизат на лагер тази вечер. Всички играчи са на разположение, кои ще са в групата и кои не, ще се реши утре". 

"Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Утре ще имаме пълен стадион. Искам да има такава атмосфера, доволен съм, че това ще се случи. Колкото повече фенове, толкова по-добре. Така ще се получи една реална, футболна атмосфера, която подхожда на финал".

"Защо си мислите, че ВАР в България е полезен към момента? Съдиите, които са във вана определят какво да се случи. Тоест главният съдия няма думата. Във вана може би се появяват тези, които са най-близко до конкретния стадион".

"ВАР трябва да е от полза на отборите и съдиите. Но как един съдия не може да вземе отношение? Може би не му позволяват. Има хора, които се натискат да бъдат ВАР. Има и спуснати. Това се случва във всички мачове. Може би е по-зле от преди". 

"Ще се справи ли Волен Чинков? Аз си гледам моята работа. Аз имам директен подход. Аз съм ясен, точен и лаконичен". 

"Загубеният финал за Купата през миналата година няма как да повлияе на играчите. Когато е един мач всеки може да загуби или да спечели. Няма как да завършим равен", каза Любо Пенев.

Снимка: Lap.bg