ЦСКА - Осиек, първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, ст.: "Васил Левски", начало: 20.00 часа наше време

Вероятни състави: 

ЦСКА: Бусато; Турицов, Антов, Матей, Мазику; Юга Жеферсон; Баи, Кери, Вилдсхут; Кайседо 
Треньор: Стойчо Младенов 

Осиек: Ивушич; Милош, Шкорич, Лончар, Юрчевич; Югович, Жапер, Клайнхайслер; Гържан, Бохар; Миерес 
Треньор: Ненад Биелица 

Съдия: Донатас Румшас (Литва) 

Прогноза на Gol.bg:

ЦСКА приема Осиек в мач от 3-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

"Червените" сами избраха срещата да се играе на националния стадион "Васил Левски", защото ще могат да разчитат на по-голяма фенска подкрепа. Очаква се около 20 000 души да подкрепят хората на Стойчо Младенов, които ще се опитат да повторят постижението си от 2019 г.

Тогава ЦСКА елиминира Осиек от Лига Европа след 1:0 в София, 0:1 в Хърватия и дузпи. Но от титулярите преди две години е останал само Жеферсон, който единствен пропусна от бялата точка, но това не се оказа фатално. Греъм Кери и Иван Турицов влязоха като резерви в реванша, а Валентин Антов, Густаво Бусато и Пламен Гълъбов останаха на пейката.

Сега Жеферсон отново ще стартира от 1-ата минута. Той ще замени новото попълнение Хамза Чатакович и това ще е единствената промяна на Младенов от реванша с Лиепая. Атаката ще поведе Жорди Кайседо, зад него ще действа Греъм Кери, който ще изпълнява и статичните положения. Яник Вилдсхут и Йоан Баи ще действат по крилата.

Осиек е сред най-силните хърватски отбори и през този сезон още няма загуба във всички турнири. Промените в състава не са много от 2019 г. насам, а това лято клубът привлече аржентинският нападател Рамон Миерес. За него бяха броени внушителните 2,5 млн. евро на Алавес, след като през миналия сезон носи "синьо-белия" екип под наем и наниза 22 гола.

Това ще е 20-ти мач за Стойчо Младенов начело на ЦСКА в Европа. Статистиката му е 5 победи, 12 равенства и 2 загуби, които са от Галатасарай с по 0:3. Интересното е, че в последните му три сблъсъка "армейците" отпадат с голове на чужд терен – Мура (0:0, 1:1), Зимбру (1:1, 0:0) и Тулуза (0:0, 1:1). Но за негова радост това правило вече е отменено. Сега в състава на Осиек е Дамян Бохар, който през 2012 г. игра именно за словенците.

Иначе български и хърватски отбори са играли помежду си общо 20 мача в евротурнирите, като балансът ни е отрицателен – 6 победи, 3 равенства и 11 загуби. В три от случаите напред са продължавали българските тимове, а шест пъти крайни победители са излизали хърватите. 

Нашата прогноза е, че ЦСКА ще постигне труден успех довечера.

Прогноза: ЦСКА - Осиек 1:0