Газиантеп не се е отказал от намерението си да привлече голмайстора на ЦСКА Жорди Кайседо, пише "Мач Телеграф". Турският клуб ще направи нов опит да вземе еквадорския футболист през януарския трансферен прозорец. 

Според турски медии договорът на еквадореца изтича през лятото на 2022 г., което значи, че той ще бъде привлечен за минимална сума. Когато Кайседо дойде в ЦСКА през февруари 2021 г., никъде не беше уточнено за какъв период е неговият контракт, което значи, че информацията на изданията в южната ни съседка може да са истина. 

През миналото лято Газиантеп предлагаше 1,5 млн. евро за Кайседо, но „червените“ не го продадоха. Това се оказа добър ход, защото южноамериканецът се превърна в най-важния играч на ЦСКА и вече има 10 гола от началото на сезона – 7 в efbet Лига, 2 за Купата на България и един в Лигата на конференциите. 

Заговори се, че френски клуб дори е пратил оферта на стойност 3,5 млн. евро за него. Въпросът е, че ако договорът на Кайседо с „армейците“ наистина изтича през идното лято, дали някой клуб би извадил подобна сума, след като може да го привлече без пари след само няколко месеца. Според специализирания сайт Transfermarkt.de контрактът му е до юни 2022 г.