ЦСКА гостува на Пирин Благоевград днес от 16:45 часа в двубой от 18-ия кръг на Първа лига. Преди три дни армейците сложиха край на серията си от две поредни загуби и победиха Локомотив София с 2:0, а този следобед успехът отново е задължителен.

Въпреки че срещат предпоследния отбор в класирането, двубоят изобщо не предвещава да е лек за футболистите на Стойчо Младенов. Онзи ден от „Христо Ботев“ най-накрая се решиха на стъпката да уволнят Уорън Фийни, който така и не демонстрира, че знае как да постига добри резултати в родния елит, пише "Тема:Спорт".

Временно тимът ще бъде воден от помощника на северноирландеца Радослав Митревски, който ще е подпомаган от спортния директор Петър Михтарски. Очакванията са в оставащите два мача до края на есенния полусезон Пирин да покаже съвсем различно от досегашното лице.

Феновете в Благоевград също се надяват да видят орлетата преродени, и то точно в двубоите с двата претендента за титлата у нас – в следващия кръг зелените гостуват на Лудогорец в Разград. Армейците от своя страна нямат право на грешка, притискани от пасива от 7 точки спрямо шампионите, като тимът на Стойчо Младенов все още не е изиграл цял силен мач в първенството от началото на сезона.

Любопитен факт е, че треньорът на червените за трети път през тази кампания ще срещне бивш свой възпитаник. Радо Митревски, който днес ще направи дебюта си като старши треньор в родния елит, е привлечен на „Българска армия“ през 2003 година именно от Екзекутора на Ливърпул.

Балансът на опитния специалист досега е една победа и една загуба. ЦСКА спечели с 2:1 срещу Арда на Георги Чиликов за купата, но загуби с 1:3 от Локо Пловдив на Александър Тунчев в 13-ия кръг на шампионата.

Митревски няма да може да разчита на един от най-стабилните играчи в отбраната на Пирин – Стилиян Николов, който е наказан заради натрупани жълти картони. Очаква се младият треньор да заложи на система, огледална на тази на червените (4–2–3–1), като е любопитно, че цели 7 футболисти от очакваната стартова единайсеторка на орлетата са минали през „Армията“ в определен етап от своята кариера.

Това са Дюлгеров, Бодуров, Занев, Станоев, Карачанаков, Манолев и Станислав Костов. Стартовият състав пък ще допълнят Ник Хенгелман на вратата и пред него Попев, Дяков и Брахими. Има вероятност на върха на атаката вместо Костов да започне друг бивш играч на ЦСКА – Преслав Йорданов.

За тима на Стойчо Младенов пък ще се завърне капитанът Юрген Матей, който бе наказан в последния кръг. Срещата в Благоевград обаче ще пропуснат получилите контузии срещу Локомотив София Юга и Варела. Очаква се отдясно на отбраната да действа започналият от пейката срещу железничарите Иван Турицов, а Вион да бъде преместен в халфовата линия, където да си партнира с Жеферсон.

Пред тях с организацията на атаките ще бъде нагърбен Кери, а по двете крила ще пробиват Йомов и Бай, които в последния мач се отличиха общо с гол и две асистенции. Голмайсторът на първенството Жорди Кайседо пък отново ще е единствен централен нападател за армейците.