Братът на легендата на българския футбол и съсобственик на ЦСКА Христо Стоичков – Цанко беше категоричен, че симпатизира само и единствено на червените от стадион „Българска армия“.

„Край! Писна ми вече! Това трябва да спре веднъж завинаги. Аз съм фен на ЦСКА от дете. Да, имам приятели в другите отбори, включително и Левски, позирал съм с техни фланелки, но само толкова. Не мразя никого, уважавам всички. Аз съм цесекар от малък и искам всички да знаят истината“, обясни Цанко Стоичков пред Блиц.

Реакцията му идва, след като го атакуваха редица приятели във „Фейсбук“, където често публикува свои снимки с различни футболни екипи.

Цанко изгледа на живо в четвъртък вечер победата на ЦСКА с 2:0 срещу Локомотив (София). Той не само беше заел място в ложата на стадион „Българска армия“, а и беше допуснат в съблекалнята при отбора.

„Още съм развълнуван, защото от много години не бях посещавал „Армията“. Благодарен съм на Стойчо Младенов, отличен треньор и голям човек, безкрайно го уважавам. Познаваме се от доста години – от времето, когато брат ми играеше в ЦСКА. Много пъти съм оставал да спя при тях на бунгалата в Панчарево“, разказа Цанко Стоичков.

„Много уважавам и помощниците на Стойчо – Тошко Янчев, Анатоли Нанков, както и администраторa Стойко Сакалиев, с които също се познавам от много години“, добави братът на Камата.

„Преди и след мача с Локо (София) Стойчо Младенов ме допусна до отбора. Бях в съблекалнята, обсъдихме и играта, от която ма какво още да се желае. Радвам се, че ЦСКА победи. Дано спечелим шампионската титла“, каза още Цанко и добави, че все по-често ще посещава мачовете на любимия си отбор на стадион „Българска армия“.

Часове по-рано той беше и на срещата в Бистрица ЦСКА 1948 – Пирин (Благоевград) (1:0). „Какво лошо има в това? Бях на мача на ЦСКА 1948 заради Цецо Найденов, който ми е голям приятел, а и много ми помага. Уважавам го“, добави Цанко Стоичков.