ЦСКА подготвя най-големия си входящ трансферен удар през последните години. "Червените" водят преговори за купуването или привличането под наем на добър креативен халф, пише "Блиц".

За целта собственикът на клуба Гриша Ганчев е приготвил 500 000 евро, които ще плати за така очакваното ново попълнение, което да гради играта на тима. 
Както е известно, от "Армията" продадоха Метс на Цюрих и Гълъбов на Макаби (Нетаня). Парите от тези трансфери, около 300 000 евро, ще отидат именно за привличането на въпросния халф, а още 200 000 евро ще бъдат добавени.

В плановете на ЦСКА влизат четирима добри техничари - двама от португалското и по един от френското и нидерландското първенство. Вече вървят усилени преговори с четиримата и един от тях скоро ще бъде привлечен.

Единият от халфовете от Португалия се казва Диого Коща Пинто. Роден е на 29 юни 1999 година, юноша на Бенфика, има срещи за втория отбор на "орлите", в момента играе за втородивизионния португалски Ещрела Амадора.

Техничарят прави много силен сезон, а "червените" ще се опитат да го вземат под наем. Шансовете обаче са малки, тъй като Пинто започна да вкарва доста голове в последните срещи на тима си и ръководството на Ещрела Амадора трудно ще се раздели с него. 

Понеже той е опция №1, ЦСКА ще напира до последно. При греда ще вземе някой от останалите. С впечатляваща визита е креативният халф, който за последно е играл във френския елит.