ЦСКА ще подпише споразумение с нов флангови футболист най-късно до неделя, твърди „Тема Спорт“. Крилото ще се превърне в осмото лятно попълнение на армейците след Станислав Шопов, Галин Минков, Лазар Туфегджич, Брадли де Нойер, Дюкенс Назон, Джонатан Линдсет и Дауда Бамба.

По този начин червената селекция в началото на този сезон ще изравни миналогодишната, когато отново на „Армията“ акостираха осем състезатели. Твърде вероятно е обаче сега червените да привлекат и още един нов футболист. При отстраняване на Сейнт Патрикс в четвъртък пък това ще е сигурно. В полезрението на отговорните фактори в ЦСКА е централен защитник.

Крило обаче ще пристигне без значение от развръзката на двубоя реванш от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Както „Тема Спорт“ вече на няколко пъти писа, разглежданите опции са три: младият ганаец Даниел Овусу от Ред Бул Залцбург, друг чужденец и капитанът на Славия Радослав Кирилов.

Армейците имат остра нужда от подсилване на фланговете, като до момента треньорът Саша Илич е принуден често да използва офанзивните халфове Лазар Туфегджич и Станислав Шопов като крила, което притъпява остротата в атаките, тъй като двамата са бавни състезатели.

ЦСКА търси флангови играч още от началото на лятото. Тогава преговори бяха водени с Данило Асприля, който също призна, че желае трансфер на „Армията“. От клуба обаче обявиха, че Саша Илич не е одобрил привличането на колумбиеца.

След това пък Даниел Овусу също заяви, че може да продължи кариерата си в Борисовата градина. Развитие на ситуацията обаче все още няма. Радослав Кирилов е в полезрението на ЦСКА още от миналото лято, когато бе спазарен от червените. В последния момент те решиха да привлекат Калоян Кръстев вместо него.