Двама нападатели изглеждат с равни шансове да стартират на върха на червената атака във важния първи мач от плейофите на Лигата на конференциите срещу Базел ден преди сблъсъка. Саша Илич ще реши в последния момент дали ще включи Браян Морено или Дауда Бамба сред 11-те, пише "Тема:Спорт".

Колумбиецът се появи като резерва в последния двубой на тима срещу Септември и отбеляза единственото попадение в 59-ата минута. В негова полза са скоростта му и по-добрата му сработеност със съотборниците.

Бамба пък е последното ново попълнение на армейците, като досега има само 30 минути с червения екип. Влезе през втората част на домакинството на Сейнт Патрикс в София. Той бе гласен за титуляр в гостуването на ирландците, но вирус го извади от групата.

От няколко дни Бамба тренира на пълни обороти и има своите шансове да стартира от първата минута утре. Той също притежава добра скорост, както и солидна физика.

Във втори пореден европейски двубой пък на пейката ще останат други две от летните попълнения на ЦСКА – Лазар Туфегджич и Станислав Шопов.

Досега те не успяват да внесат нужната динамика и вариативност в играта на армейците в атака, а освен това са слаби в единоборствата и се затрудняват сериозно срещу физически силни съперници.

Конците в нападение ще дърпа оставилият много добри впечатления в първите си мачове Джонатан Линдсет, а отляво ще стартира Маурисио Гарсес.

Голмайсторът на ЦСКА от началото на сезона получи почивка срещу Септември, като дори не попадна в групата за двубоя. Отдясно пък ще пробива Георги Йомов, който бе титуляр при победата над Базел преди две години.