През 1982-ра с двата гола срещу Ливърпул Стойчо Младенов се превърна в един от най-обичаните футболисти на ЦСКА. А с титлите през 2003-та и 2008-а като треньор затвърди легендарния си статут на “Армията”. Някои даже бяха склонни да го канонизират и когато погледнеха към него, леко присвиваха очи, заслепени от блясъка на ореола му.

Привържениците на Младенов бяха толкова ревностни в поддръжката си към него и така неотлъчно го следваха и боготворяха, че в един момент култът им започна да наподобява секта, като определена група бе склонна да постави него над четирите свещени букви.

Прощаваха му всичко – отпаданията от Зимбру, Мура и Симитли, неустойките, дезертьорството след загубения лиценз през 2008-а, трансферната му политика, която за не малко хора е една от причините за фалита през 2016-а… Фалит, който даде почва за появата на още един клуб с подобно име. И именно с този клуб отиде на преговори Младенов след поредното му напускане от Борисовата градина.

Анонсите сочат, че е постигната договорка и той ще заеме много висок пост на място, по което само преди няколко месеца хвърляше огън и жупел. Дали ще се случи или не, вече няма значение. Стойчо Младенов записа голяма излагация със самото изслушване на офертата.

Той се изплю в лицата на всички онези, които го боготворяха и му вярваха. Направи го в навечерието на домакинския мач с Базел, който може да е решаващ за цялата кампания на ЦСКА. Явно това бе най-подходящото време Екзекутора да бъде щракнат пред офиса на човека, с когото преговаря.

Съществуват ли морални ценности за Младенов, или той е готов да се завърти като фурнаджийска лопата само и само офертата да го задоволява?!

Хубаво, несъгласен е с аматьорското управление на ЦСКА, така както и много от феновете, но това ли е начинът да изразиш протеста си? Нима организираните привърженици от сектор Г се появиха в Бистрица. Не, просто бойкотират, докато не видят промяна. А какви ги върши Стойчо…

Коментар на Явор Пиргов, Тема:Спорт