Лил и Милан направиха стратегическо равенство 1:1 в мач от група "H" на Лига Европа. "Песовете" остават на върха в групата с 8 точки, а зад тях със седем пункта са "росонерите". Третият Спарта Прага обаче е в опасна близост (6 точки).

Преди първия съдийски сигнал беше отдадено заслуженото с минута мълчание на легендата Диего Марадона, който почина вчера от инфаркт на 60-годишна възраст.

Началото на срещата беше изключително скучно и в нито един от двата отбора не се намери човек, който да осъществи нещо креативно. Вместо това преобладаваха грешните подавания, а играта беше доста накъсана.

Първият точен удар в мача беше отправен от Луиш Араужо чак десетина минути преди почивката. Той отправи фронтален изстрел, при който топката летеше точно под напречната греда, но Джанлуиджи Донарума следеше ситуацията и изби с една ръка.

Араужо повтори упражнението седем минути след това, като този път потърси долния ляв ъгъл. И този път обаче италианският страж не беше преодолян, защото се разтегна и спаси.

Милан нанесе мълниеносен удар само 40 секунди след подновяването на играта. Анте Ребич беше изведен от дълбочина, напредна и не се полакоми, а пусна вдясно в наказателното поле за Самуел Кастийехо, вкарал на празна врата.

Италианците пропуснаха да се възползват от грешка на защитата на Лил и малко след това домакините ги наказаха. Джонатан Дейвид спря много добре за адаша си Бамба и последният вкара в долния десен ъгъл в средата на второто полувреме.

До края на мача съперниците нямаха нови чисти голови положения, а равенството определено може да бъде прието добре и в двата лагера.

 

Лил - Милан 1:1

0:1 Самуел Кастийехо - 46'
1:1 Джонатан Бамба - 65'