Лидерът в Серия А Милан приема днес от 19:00 часа Аталанта в ломбардско дерби от 19-ия кръг. Росонерите имат няколко основателни причини да търсят с всички сили вендета срещу бергамци. Лидерът е с 3 точки повече от преследвача Интер, което означава, че дори с равенство тимът на Стефано Пиоли ще се окичи със символичната титла зимен първенец. Това е така, защото от този сезон при равенство в точките важи головата разлика, а не прекият двубой, който Милан спечели.

Преди малко повече от година росонерите удариха дъното. На 22 декември 2019 г. Аталанта буквално ги размаза с 5:0 в Бергамо, нанасяйки една от най-болезнените загуби на гранда през този век, пише "Тема спорт". Впоследствие Златан Ибрахимович, който се присъедини за втори път към тима през зимния трансферен прозорец, призна, че именно този резил го е амбицирал да облече отново екипа на гранда. На този фон 13 месеца по-късно възходътна Милан направо е невероятен!

Болката обаче едва ли е отминала, а росонерите не успяха да си го върнат в ответния мач на „Джузепе Меаца“, завършил 1:1. По този начин след рестарта росонерите не можаха да спечелят единствено срещу бергамци от водещите състави. От локдауна насам бандата на Пиоли записа успехи срещу всички останали големи отбори – 4:2 срещу Ювентус, 2:0 срещу Рома, 3:0 и 3:2 срещу Лацио, 2:1 срещу Интер и 3:1 срещу Наполи.

Добрите новини в лагера на домакините са свързани с отрицателните тестове за коронавирус на Анте Ребич, Раде Крунич и Тео Ернандес. Чака се и последната проба на Хакан Чалханоглу. В защита ще липсва наказаният капитан Алесио Романьоли, като шанс ще получи 20-годишният французин Пиер Калюлю. Липсата на другия дисквалифициран – халфа Алексис Салемакерс, едва ли ще се усети.