Милан показа съвсем различно лице от това, което демонстрира през изминалата седмица срещу Торино и Ювентус.

"Росонерите" завършиха при нулево равенство с Каляри на "Сан Сиро" и пропуснаха възможността да си осигурят участие в Шампионска лига още днес.

"Дявола" беше в серия от 15 поредни домакински успеха над този съперник, но в най-важния момент не успя да се добере до 3-те точки.

Така тимът, воден от Стефано Пиоли, до последно ще трепери за своето участие в най-престижния европейски клубен турнир догодина. Три отбора ще се борят за 2 места, а Милан ще има тежката задача да се изправи срещу Аталанта в последния кръг.

Добрата новина за Каляри дойде по-рано през деня, когато стана ясно, че отборът ще остане в елита на италианския футбол и през следващия сезон. Въпреки това сардинците показаха добро лице и на няколко пъти се разминаха с гола.

"Росонерите" заемат третото място във временното класиране с актив от 76 точки, колкото и четвъртия Наполи. Със 75 т. Ювентус се намира на 5-ото място и също ще се бори за квота за Шампионска лига.


В 18-ата минута Салемакерс стреля опасно под гредата, но Краньо се отчете с добра намеса и изби топката в ъглов удар.

Милан продължаваше да бъде по-активният отбор на терена, но така и не можеше да стигне до чиста голова ситуация.

Давиде Калабрия също опита да изненада противниковия страж с далечен изстрел, който обаче мина встрани от целта.

Най-чистото положение дотук се откри пред гостите след почивката. Жоао Педро центрира по перфектен начин към Паволети, а той от своя страна стреля с глава от непосредствена близост, но Донарума прояви рефлекс и успя да избие.

В 65-ата минута стражът на "росонерите" се отчете с нова блестяща проява под рамката след опасен изстрел на Диего Годин към десния ъгъл на вратата.

Малко по-късно Чалханоглу се опита да изненада Краньо, но ударът му срещна страничния стълб.

В последните минути футболистите на Стефано Пиоли се настаниха трайно в противниковата половина, но опитите им да стигнат до победно попадение не бяха увенчани с успех.

Милан – Каляри 0:0

Милан: Донарума, Калабрия (Далот – 63‘), Кяер, Томори, Ернандес, Бенасер (Мейте – 63‘), Кесие, Салемакерс (Леао – 46‘), Диас (Кастийехо – 57‘), Чалханоглу (Манджукич – 89‘), Ребич

Каляри: Краньо, Карбони (Ругани – 88‘), Чепители (Клаван – 87‘), Годин, Ликоянис, Нандес, Дейола (Асамоа – 87‘), Марин (Дънкан – 78‘), Наинголан, Педро, Паволети (Чери – 78‘)