Седемкратният европейски шампион Милан е на дъното в група "В" на Шампионската лига, след като падна с 0:1 от Порто в Португалия.

Единственото попадение в мача заби Луис Диас в 65-ата минута.

Така "росонерите" регистрираха три загуби от три мача и дори нямат спечелена точка в надпреварата, което е тотален провал за бившето футболно страшилище.

Порто пък събра четири точки и ще се бори за призовите места в групата с Ливърпул и Атлетико Мадрид. В другата среща "мърсисайдци" взеха много ценен успех с 3:2 над испанците и са лидери с пълен актив от 9 точки.


Порто започна атакуващо мача и още в началото притисна здраво гостите от Милано, които се бяха върнали в собствената си половина.

В 7-ата минута домакините можеха да вкарат, но Луис Диас нацели гредата. Последваха нови атаки и положения за Порто, но "драконите" така и не стигнаха до попадение.

Отговорът на Милан дойде в 20-ата минута, когато Жиру се извиси и стреля с глава, но прати топката в аут. В следващите минути Порто създаде две страхотни положения, но Тареми направи нови пропуски.

След половин час игра Диас се опита да вкара със задна ножица, но стреля в аут. До края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение, но до попадение така и не се стигна.

Втората част започна с шанс за домакините, но Тареми отново не успя да опъне мрежата за "росонерите". Футболистите на Порто изцяло владееха инициативата и не даваха никакъв шанс на плахите си гости, които трудно минаваха центъра на терена.

След час игра в игра за Милан се появи мегазвездата Златан Ибрахимович, но само пет минути по-късно Порто успя да поведе. Тареми се пребори за една топката, след което намери Диас, който с отсечен удар вкара за 1:0.

Малко след това Порто можеше да набута и второ попадение, но Пепе стреля в аут. До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и така Порто взе засужена победа. Милан пък записа трета поредна загуба и е плътно в дъното на класирането в групата.

Порто - Милан 1:0

Голмайстор: Диас (65')

Порто: Д. Коща, Марио, Мбемба, Пепе, Вендел , Отавио, Урибе, Оливейра, Диас, Тареми, Еванилсон

Милан: Татарушану, Калабрия, Кяер, Томори, Бало-Туре, Тонали, Бенасер, Салемакерс, Крунич, Леао, Жиру