Милан сложи край на миникризата, след като удари с 3:0 като гост Дженоа в среща от 15-ия междинен кръг в италианската Серия „А“. „Росонерите“ не срещнаха големи трудности срещу водения от бившия им голмайстор Андрий Шевченко тим от Генуа и си тръгнаха с трите точки след страхотни попадения на вездесъщия Златан Ибрахимович и бразилеца Жуниор Месиас, който се разписа на два пъти и вече се превръща в новия голям коз в състава на гранда от Милано.

Така отборът на Стефано Пиоли отново се върна на победния път в първенството, след като загуби предходните си два двубоя срещу Фиорентина и Сасуоло, а преди това завърши наравно в дербито с Интер.

Със спечелените 3 точки „росонерите“ се утвърдиха на второто място с актив от 35 точки, а черните облаци над главата поелия наскоро Дженоа Андрий Шевченко се сгъстяват, тъй като „грифоните“ остават под чертата с 10 пункта на 18-ата позиция.

Отборът на Милан владееше инициативата от началото на двубоя, но домакините отправиха първия удар по посока на една от двете врати. Той дойде още преди изтичането на 60-ата секунда, когато Андреа Камбиасо стреля отдалеч, но над вратата. Стефано Пиоли извърши принудителна смяна в 4-ата минута, след като Симон Кяер получи тежка контузия в коляното и го изнесоха с носилка, а на негово място на терена се появи Матео Габиа.  

„Росонерите“ започнаха на атакуват по-масирано вратата на съперника и не след дълго падна попадение във мрежата на Сиригу. Вездесъщият Златан Ибрахимович заби страхотен гол в 10-ата минута. 40-годишният таран не остави никакви шансове на стража на „грифоните“ след перфектно изпълнен пряк свободен удар от около 25 метра - 0:1. С този гол Ибра се изравни с Филипо Индзаги на 10-ата позиция във вечната ранглиста на реализаторите с екипа на Милан – и двамата имат по 73 на актива си.

Няма и минута след това Ибра пропусна да удвои преднината на своите. Милан продължи да диктува събитията на терена и пред Златан се откриха още две възможности за гол, които обаче той не успя да материализира.

Хората на Пиоли не спряха да търсят ново попадение. Жуниор Месиас  стреля от средна дистанция, но Сиригу се справи, а след това шут на Брахим Диас премина на сантиметри над целта.

Логичното се случи във втората минута на добавеното време към първото полувреме, когато Месиас вкара първия си гол за Милан в Серия „А“ и направи резултата 0:2. Бразилецът матира Сиригу със страхотен удар с глава от около 10 метра и подсигури комфортната преднина за гостите.

Малко след подновяването на играта домакините стигнаха до първото си чисто положение пред вратата на Менян. Резервата Ернани в 48-ата минута заби удар с глава, но френският голкийпър прояви страхотен рефлекс.

Дженоа обаче не успя да притисне по-сериозно гостите. „Росонерите“ не изпуснаха инициативата въпреки комфортната си преднина и направиха резултата класически. Жуниор Месиас заби втория си гол в двубоя в 61-ата минута за 0:3. Бразилецът прати топката в мрежата с премерен удар по тревата.

Резервата на „грифоните“ Портанова за малко не отбеляза почетен гол в 79-ата минута, когато пробва да изненада отдалеч излезлия напред Менян, но стражът успя да избие със сетни сили.

До края Милан  понамали оборотите и не паднаха повече попадения.

ДЖЕНОА - МИЛАН 0:3

Голмайстори: 0:1 Златан Ибрахимович (10), 0:3 Жуниор Месиас (45+2, 61)  

Дженоа: Сиригу, Ванхойсден, Мазиело, Васкес, Гильоне, Ровела, Бадел, Стураро, Камбиасо, Екубан, Бианки

Милан: Менян, Калулу, Кяер, Томори, Ернандес, Кесие, Тонали, Месиас, Диас, Крунич, Ибрахимович