Милан очаквано не срещна проблеми срещу Салернитана и се наложи с 2:0 на "Сан Сиро" в мач от 16-ия кръг на Серия "А".

През всички 90 минути "росонерите" имаха тотален контрол над срещата и стигнаха до успеха с два ранни гола, след което леко намалиха темпото.

Попаденията бяха дело на Франк Кесие още в 5-ата минута и Алексис Салемакерс в 18-ата. С победата Милан измести Наполи от 1-то място – 38 срещу 36 точки, като по-късно тази вечер хората на Лучано Спалети приемат Аталанта. Салернитана остава на последната 20-та позиция с едва 8 т.

В следващия кръг Милан гостува на Удинезе, докато новакът в калчото играе срещу Фиорентина на "Артемио Франки".


През първото полувреме нямаше никакви изненади и Милан беше пълен господар на терена. Резултатът от 0:2 беше най-малкото, с което Франк Рибери и компания се оттеглиха на почивката, защото пред вратата им имаше куп положения.

"Росонерите" наложиха тотален контрол още от самото начало и откриването на резултата не закъсня. Рафаел Леао с чудесен пробив отляво нахлу в наказателното поле и намери Франк Кесие. Той с лек, но добре насочен удар в долния ъгъл матира вратаря за 1:0!

Положенията пред вратата на Салернитана продължаваха да се редуват и второто попадение също не закъсня. Браим Диас намери Алексис Салемакерс, който с премерен изстрел в долния ляв ъгъл покачи на 2:0! При радостта си младият белгиец вдигна тениска на контузения капитан Симон Кяер, който е аут до края на сезона.

В 42-ата минута Раде Крунич стреля опасно, но Вид Белец с добра намеса изби. В самия край на полувремето Кесие пропусна да направи резултата класически при добавка.

След почивката Милан продължи да доминира, но намали темпото и интересните положения намаляха. Опасен удар на Алесандро Флоренци беше блокиран, а после Белец с чудесна намеса с една ръка отрази шут на Жуниор Месиас.

В 72-ата минута вратарят на гостите спря и Диас на чиста позиция, после улови шут на Месиас. В 80-ата минута Диас се озова очи в очи с Белец след груба грешка в защитата на гостите, но не уцели вратата.

По-късно удар и на Сандро Тонали излезе в аут, до края не падна нов гол и Милан спечели мача с лекота.

Милан – Салернитана 2:0

Голмайстори: 1:0 Кесие (5), 2:0 Салемакерс (18)