Треньорът на Милан Стефано Пиоли коментира предстоящата решителна битка срещу Ливърпул в групите на Шампионската лига. „Росонерите“ приемат „мърсисайдци“ на „Джузепе Меаца“. Двубоят е във вторник от 22 часа.

„Фактът, че вече се изправихме срещу Ливърпул през този сезон, ни дава малко повече информация и така знаем какво ни очаква. Няма как да се справиш в Европа без качество или интензитет, така че това трябва да са основните ни характеристики във вторник. Ливърпул постоянно играят с вертикални пасове и умеят да променят темпото със своите трима нападатели. Те са сред отборите, които могат да се целят в трофея на Шампионската лига през този сезон“, обяви Пиоли.

„Искахме да сме в ситуацията, в която се намираме, така че сега само можем да покажем най-доброто, на което сме способни. Знаем, че е неизбежно Ливърпул да ни създадат проблеми, но също така могат да се отворят пространства, защото те определено не са непобедими или непроницаеми в защита”, анализира наставникът на Милан.

56-годишният специалист изрази мнението си и за битката за шампионската титла в италианското първенство.

„Прогнозирах доста равностойна борба в челото на класирането. Честно казано, очаквах още повече отбори да са събрани в няколко точки. Мислех, че Ювентус, Рома и Лацио ще са по-близо до Топ 4. Детайлите правят разликата в Серия „А“. Може би контузиите и евроучастието ще са ключови в борбата за Скудетото. Във втори пореден сезон започнахме много силно, но се нуждаем от по-голямо постоянство“, заяви Пиоли.