Пристигането на нападателя на РБ Лайпциг Кристофър Нкунку на „Стамфорд Бридж“ на практика е готова сделка, а неговият съотборник, хърватският защитник Йошко Гвардиол, също ще отиде с него във Висшата лига.

Основната цел на Челси през следващия летен трансферен прозорец обаче е футболист от Серия А. Както съобщава италианският „Corriere della Sera“, Челси иска на всяка цена да привлече звездата на Милан Рафаел Леао.

Португалецът бе в трансферните планове на Челси и през изминалото лято, а през следващото лондончани ще преминат в тотална офанзива за неговото привличане.

Леао беше обявен за най-ценния играч в Серия А през миналия сезон и е с най-голяма заслуга Милан да спечели скудетото. Договорът му с „росонерите“ изтича през юни 2024 г. и той със сигурност няма да напусне „Сан Сиро“ за по-малко от 100 милиона евро, пише "Тема спорт".

Бързият нападател пристигна в Милан през 2019 г. от Лил за малко под 30 000 000 евро и избухна в Италия. В 124 мача за „росонерите“ той отбеляза 31 попадения с 28 асистенции, а през този сезон се разписа вече 11 пъти.