Милан приключи сезона трудна домакинска победа с 3:1 над Верона. Оливие Жиру даде аванс на “росонерите" в продълженията на първото полувреме от дузпа, а в средата на второто Матео Фараони (72) върна надеждите на гостите за оставане в Серия А. Рафаел Леао обаче ги попари с два прекрасни гола в 85-та и 92-та минута.  

Двубоят беше без особено значение за Милан, но не и за феновете на клуба, които се сбогуваха с един от любимците си Златан Ибрахимович. В дните преди мача стана ясно, че шведът ще напусне клуба, а най-пламенните фенове на “росонерите” издигнаха транспарант в “Курва Сул” с надпис “Godbye” - игра на думи между Бог (God) и довиждане (goodbye). Просълзеният Ибрахимович отговори с жест с ръце, описвайки сърце.

Така Милан приключи сезона на 4-та позиция в крайното класиране с актив от 70 точки, на 2 зад Интер и 4 зад Лацио. Шампионът Наполи събра цели 90 точки. Верона пък имаше късмет, че Специя загуби драматично с 1:2 като гост на Рома и така двата отбора събраха актив от по 31 точки. Изпадат Сампдория (19) и Кремонезе (27), а Верона и Специя ще играят бараж за оставане в Серия А.

Иначе с началото на мача Милан пое контрола върху срещата и имаше няколко изгодни ситуации още в първите минути. Месиаш и Калабрия обаче действаха неточно в предни позиции. В 20-та минута Тео Ернандес опита да спечели дузпа, след като проби в наказателното поле и се строполи на тревата след съприкосновение с Исак Хиен. Реферът обаче прецени, че няма основание за нарушение.

Така се стигна до добавеното време на първата част, когато Нгонге фаулира Диас, а след намесата на ВАР стана ясно, че нарушението е в наказателното поле. Оливие Жиру не се затрудни да вкара топката под гредата от отсъдената дузпа и направи 1:0.

След почивката Верона опита да се върне в мача, но Адриен Тамезе и Мигел Велосо се отчетоха с пропуски. В 57-та минута Нгонге беше изведен сам срещу Майк Менян, който излезе извън наказателното поле и се хвърли на шпагат. Французинът изби топката, но играчите на Верона имаха претенции за нарушение. В крайна сметка след намесата на ВАР Менян не бе изгонен.

Гостите все пак стигнаха до изравнителен гол в 72-та минута на срещата. След изпълнение на тъч Лазович продължи топката буквално от аутлинията към далечната греда, където Фараони изпревари Ернандес и на метър от вратата реализира за 1:1.

Малко след това Милан имаше претенции за игра с ръка в наказателното поле на противника. След преценка на ВАР обаче такава не бе отсъдена. “Росонерите" имаха и други възможности за втори гол, преди да се стигне до 85-та минута, когато Рафаел Леао реши срещата с прекрасен гол. Португалецът тръгна на пробив от центъра, стигна до границата на наказателното поле, откъдето с прекрасно насочен удар намери обратния ъгъл и вкара за 2:1. Веднага след гола си Леао отиде да прегърне Ибрахимович.

В добавеното време на срещата Леао изригна с нов феноменален гол. Португалецът отново тръгна от центъра, този път комбинира със Салемакерс и остана сам срещу Монтипо. Леао направи за смях вратаря на гостите с поредица от финтове и само добута топката до мрежата.

Милан - Верона 3:1
1:0 Оливие Жиру 45’+2-дузпа
1:1 Давиде Фараони 72’
2:1 Рафаел Леао 85’
3:1 Рафаел Леао 90+2'

Милан: Менян (89 - Миранте), Калабрия (84 - Флоренци), Тиау, Томори, Ернандес, Тонали, Крунич (71 - Побега), Месиаш (84 - Салемакерс), Диас (71 - Де Кетеларе), Леао, Жиру

Верона: Монтипо, Маняни, Хиен, Кабал (85 - Давидович), Фараони, Тамезе, Сулеман (86 - Абилдгаард), Велосо (60 - Лазович), Депаоли, Нгонге (78 - Гаич), Джурич (60 - Верди)