Ръководството на Интер преговаря с Манчестър Юнайтед относно възможността Алексис Санчес да остане в отбора и за оставащите мачове от Лига Европа, съобщи Джанлука Ди Марцио.

31-годишният Санчес играе под наем при "нерадзурите", като наскоро двата клуба се съгласиха договорът му да бъде удължен до края на сезона в Серия "А", който ще приключи в първия уикенд на август. За Интер обаче предстоят и мачове в Лига Европа, като италианският клуб ще срещне Хетафе в осминафиналите на турнира.

Според Ди Марцио е възможно Пиеро Аузилио и Джузепе Марота да получат разрешение от Юнайтед да задържат Санчес в тима, тъй като двата клуба попаднаха в различни потоци при жребия за решителната фаза на турнира. Интер и Манчестър Юнайтед могат да се срещнат единствено на финала, като при такъв сценарий Санчес няма да има право да играе срещу английския клуб, който държи правата му.

От друга страна обаче Манчестър Юнайтед няма особено желание да продължава да държи Санчес, който получава близо половин милион лири седмично, и ще се опита да го продаде на Интер. Сделката може да се случи, ако "нерадзурите" решат да извадят исканите 20 милиона евро за чилиеца.

През настоящия сезон Алексис Санчес има 23 мача за Интер, в които е вкарал 2 гола и е направил 8 асистенции.