Интер и Борусия Мьонхенгладбах спретнаха шоу – 2:2, в мач от 1-ия кръг на група "Б" на Шампионска лига.

Срещата на "Джузепе Меаца" приключи много драматично, а за всички 90 минути германците отправиха едва два удара, които се оказаха голови. Те бяха дело на Рами Бенсебаини, който се разписа от дузпа за 1:1 след малко повече от час игра, и на Джонас Хофман.

Той вкара в 85-ата минута и попадението беше зачетено въпреки намесата на ВАР. Преди това Ромелу Лукаку беше извел "нерадзурите" напред в резултата, а в 90-ата минута белгийската звезда спаси Интер от загуба.

В класирането двата отбора имат по 1 точка, лидер е Шахтьор Донецк с 3 т., Реал Мадрид е още с нулев актив, след като по-рано загуби с 2:3 от "миньорите" в Испания.

Следващата седмица италианците гостуват в Украйна, а испанците играят в Германия.


През първото полувреме Интер игра по-добре, но така и не успя да стигне до гол. В 21-ата минута Кристиан Ериксен беше хванат леко неподготвен, когато топката попадна у него. Датчанинът избърза с удара от движение, който беше блокиран от съперников играч. После домакините контролираха мача, разменяха множество пасове, но така и не можеха да стигнат до 100%-во голово положение.

В 41-ата минута Ромелу Лукаку пропиля най-добрата възможност за откриване на резултата. Той проби в наказателното поле и отправи страхотен удар, но покрай лявата греда. След почивката нещата на терена не се промениха и изстрел на Матео Дармиан беше блокиран. 

Така се стигна до 49-ата минута, когато логичното се случи и Интер поведе. Лукаку беше на точното място в точното време, за да овладее отбита в наказателното поле топка и да я изстреля ниско в средата на вратата за 1:0! До 57-ата минута статистиката показваше 10:0 удара в полза на "нерадзурите", но след час игра на "Джузепе Меаца" стана напечено.

Артуро Видал спъна съперник в наказателното поле и главният съдия Бьорн Кауперс (Нидерландия) получи сигнал за нарушението в слушалката. Той веднага се допита до ВАР и след като видя повторение, посочи бялата точка. Зад топката застана Рами Бенсебаини, който стреля неспасяемо в долния десен ъгъл и матира Самир Ханданович за 1:1!

В 82-ата минута Интер можеше отново да поведе, след като Лаутаро Мартинес засече от движение, но дясната греда спаси Ян Зомер. Но това далеч не беше всичко в сблъсъка. В 85-ата минута Джонас Хофман получи пас като по конец и с хладнокръвно отиграване направи пълен обрат с едва втория шут в срещата за "жребците" – 2:1!

В 90-ата минута Зомер със страхотно спасяване отчая Дармиан, който засече с глава. От последвалия корнер Алесандро Бастони свали към Лукаку, който оформи крайното 2:2. До края Александър Коларов стреля опасно от фаул, но на сантиметри от лявата греда.

Интер – Гладбах 2:2

Голмайстори: 1:0 Лукаку (49), 1:1 Бенсебаини (63-д), 1:2 Хофман (85), 2:2 Лукаку (90)