Интер победи Дженоа с 2:0 като гост в скучен мач от петия кръг на италианската Серия "А". Домакините завършиха срещата само с един удар, който се оказа неточен.

"Нерадзурите" контролираха играта още от самото начало, но стигнаха до първата интересна ситуация четвърт час след началото, когато Лаутаро Мартинес стреля неточно. Последва снаряд на Артуро Видал, но той беше блокиран.

Точно преди изтичането на половин час игра Иван Перишич дриблира в наказателното поле и пусна за Ромелу Лукаку, но таранът беше отказан от Бани. Белгиецът претендираше за дузпа, но такава не беше отсъдена.

Дженоа сътвори първата си опасна атака минута преди почивката чрез бърза контра. Гильоне беше изведен от Горан Пандев, но се засуети и беше затворен от върналата се назад отбрана на гостите.

В 64-ата минута Интер откри резултата при първата си смислена акция след почивката. Ромелу Лукаку получи от Николо Барела много хубав пас и успя да реализира седмия си гол за сезона от паднала позиция с левачката.

Десетина минути преди края на редовното време Интер удвои аванса си. Ранокия отклони с глава към втората греда и там Данило Д'Амброзио направи успешна добавка, също с глава.

Победата качи Интер на трета позиция с актив от 10 точки, докато Дженоа е 15-и с четири пункта.


Дженоа - Интер 0:2

0:1 Ромелу Лукаку - 64'
0:2 Данило Д'Амброзио - 79'