Сасуоло – Интер, мач от 9-ия кръг Серия "А", ст.: "Мапей", начало: 16.00 часа наше време

Вероятни състави:

Сасуоло: Консили, Толиан, Кирикеш, Ферари, Рожерио, М. Лопес, Локатели, Берарди, Джуричич, Бога, Распадори
Треньор: Роберто Де Зебри

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Фрай, Бастони, Дармиан, Барела, Галярдини, Перишич, Видал, Мартинес, Санчес
Треньор: Антонио Конте

Прогноза на Gol.bg:

Интер се изправя срещу една от черните си котки в Серия "А" за последните години.

Сасуоло играе изключително успешно срещу "нерадзурите" и в последните 7 мача имат само една загуба от тях. Тя дойде през миналия сезон именно на стадион "Мапей", където ще се проведе и днешният сблъсък. Гостите се наложиха с 4:3, а през пролетта срещата помежду им завърши 3:3 на "Джузепе Меаца".

В останалите 5 от споменатите 7 мача Сасуоло има 4 победи и едно равенство – 0:0. В исторически план в калчото "неровердите" имат предимство в домакинските си двубои с Интер: 4 победи и 3 загуби, като първото поражение в Емилия-Романя е с 0:7 през 2013 г, в дебютния сезон на отбора в Серия "А".

Очаква се днес Антонио Конте да даде почивка на головата машина Ромелу Лукаку. Атаката ще поведат Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес, зад тях ще действа Артуро Видал. Миланци нямат право на грешка, защото в последните си 6 мача в първенството имат едва 2 успеха (4:2 над Торино и 2:0 над Дженоа), 3 равенства (1:1 с Лацио, 2:2 с Парма и 1:1 с Аталанта) и поражение с 1:2 от градския съперник Милан.

От своя страна Сасуоло започна сезона мечтано и заема 2-ро място, само на 2 точки от върха. "Неровердите" още не познават вкуса на загубата през шампионата, но се представят по-силно като гости. У дома отборът има една победа (4:1 над Кротоне) и 3 ремита (1:1 с Каляри, 3:3 с Торино и 0:0 с Удинезе). За сравнение, далеч от "Мапей" "черно-зелените" нямат изгубена точка (4:1 над Специя, 4:3 над Болоня, 2:0 над Наполи и 2:0 над Верона).

Нашата прогноза е, че днес за първи път Сасуоло и Интер ще поделят точките в Емилия-Романя.

Прогноза: Сасуоло – Интер 1:1