Нападателят на Интер Ромелу Лукаку беше избран за най-добър футболист на Белгия за 2020 година. Той сподели, че се надява в следващите години да постигне сериозни успехи както на клубно, така и на национално ниво, а освен това разкри къде планира да прекрати кариерата си.

"Националният ни отбор вече има сериозен опит. На Мондиал 2018 всички ни хвалеха, защото играехме красиво, но загубихме полуфинала от Франция и това беше важен урок. Трябва да побеждаваме и в мачове, в който не блестим. В Лигата на нациите показахме, че можем да го правим. Понякога не играехме зрелищно, но постоянно трупахме победи. Винаги съм знаел, че искам да приключа с футбола в моя отбор - Андерлехт. Не искам да бъда безполезен, а да се завърна в колкото се може по-добра форма", добави нападателят, цитиран от БНР.

Лукаку е роден в Антверп, но е юноша на Андерлехт, където дебютира за мъжкия състав едва на 16 години. След два сезона с тима от Брюксел, мощният таран бе купен от Челси, а по-късно игра в Уест Бромим, Евъртън и Манчестър Юнайтед. През 2019 година той премина в Интер.