Ексцентричният Артуро Видал за пореден път се забърка в скандал. Това стана преди голямото дерби между Интер и Ювентус, спечелено от "нерадзурите" с 2:0 на "Джузепе Меаца".

Преди сблъсъка чилийският национал се прегърна с бившия си съотборник Джорджо Киелини и волно или не, целуна емблемата на бившия си отбор Юве.

Постъпката му отприщи вълна от гневни коментира от тифози на Интер в социалните мрежи. Видал все пак успокои страстите, след като именно той откри резултата в Дерби д‘Италия.

"Това беше много важна победа както за мен, така и за отбора", заяви Видал, който има 4 титли на Италия с Ювентус. "Беше много труден мач срещу най-добрия отбор в Серия "А". Радвам се, че вкарах първото си попадение за Интер в първенството. Доказахме, че можем да се борим за Скудетото. Сега имаме увереност", добави Видал.

В класирането Интер и Милан са лидери с по 40 точки, но "росонерите" са с мач по-малко, тази вечер гостуват на Каляри. Юве остана с 33 пункта и заема 5-та позиция. Шампионите също са със среща пасив, домакинство на Наполи, за което още няма насрочена дата.