Удинезе – Интер, мач от 19-тия кръг на Серия А, стадион „Дачия Арена“, 19:00 часа

Прогнозата на Gol.bg:

Преследващият титлата отбор на Интер гостува на Удинезе в прекрасно настроение, след като преди седмица надигра тотално шампиона Ювентус и спечели с 2:0. Момчетата на Антонио Конте все още изостават на лидера Милан с три точки, но тимът продължава да се представя солидно. Мачовете в следващите седмици ще покажат дали Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартинес и компания са готови за шампиони на Италия.

Освен гостуването на Удинезе тази вечер, „нерадзурите“ ще играят срещу Беневенто и Фиорентина. Добрата новина за Конте и за феновете на тима е именно огневата мощ, тъй като Интер до момента е отбелязал 45 гола в Серия А. От големите пет първенства в Европа единствено Байерн Мюнхен е реализирал повече голове.

Друг положителен момент за „нерадзурите“ е, че тимът има 9 победи в последните 11 гостувания на „Дачия Арена, като не са допуснали гол в последните 5 мача.

Треньорът на Удинезе Лука Готи пък някак ще трябва да запази високо морала в отбора, тъй като тимът е в серия от тежки мачове – Наполи, Аталанта и сега Интер. И все пак през седмицата Удинезе взе 1:1 като домакин на Аталанта, но продължава битката за оцеляване. „Фриуланите“ са само на три точки от зоната на изпадащите.

Очаква се Антонио Конте да заложи на същия състав от мача с Ювентус. Данило Д‘Амброзио е контузен и отпада от сметките на треньора, докато полузащитникът Матиас Весино се възстанови от травма и най-вероятно ще бъде на резервната скамейка. Алексис Санчес също има лек проблем.

Лука Готи няма да може да разчита на трима от нападателите си – Факундо Форестиери, Стефано Окака и Игнасио Пусето. В последните мачове тимът играеше в схема 3-5-1-1, като Роберто Перейра бе поставен зад изнесения напред Кевин Лазаня. Много вероятно е Удинезе да изглежда по този начин и довечера.

Резултат: 1:3