Треньорът на Интер Антонио Конте не скри задоволството си след победата с 2:1 над Милан, която прати неговия отбор на полуфиналите за Купата на Италия.

"Ние сме на полуфинал в турнира  за втора поредна година и заслугата е изцяло на футболистите, които се държаха правилно на терена от началото до края. Не беше лесно. Милан е силен отбор, който оглавява класирането в Серия "А", затова можем да сме доволни от факта, че ги елиминирахме", коментира специалистът.

"Дори да бяхме останали 11 срещу 11, пак можехме да обърнем мача. Мисля, че резултатът преди победния ни гол не беше справедлив. Ние имахме инициативата, а техният вратар направи много спасявания. Пак създадохме огромен брой продължения, които пропуснахме. Това трябва да се промени."

"От един месец насам повтарям, че това е отборът, няма да има нови и напуснали футболисти. Ериксен е интелигентно момче, старае се много. Той е част от тима и се радвам, че вкара този важен гол. Исках точно той да стреля, защото много добре знам какво умее от статични положения. Кристиан е срамежлив, надявам се сега да излезе от черупката си. Всички го харесваме, но трябва да е по-решителен."

"Разправията между Лукаку и Ибрахимович? Това е дерби, а не разходка в парка. Бил съм играч и знам как в такива мачове понякога страстите взимат връх. Най-важното е да насочиш гнева си в правилната посока. Хареса ми да видя Ромелу толкова концентриран. Ибра има характер на шампион и е хубаво, че Лукаку също напредва в това отношение. Гордея се с моя отбор, този успех е за феновете", допълни Конте.