Само три пъти в ерата, в която се дават по три точки за победа, Интер е регистрирал 59 или повече пункта след 25 кръга в Серия А. Във всеки един от тях нерадзурите спечелиха титлата. А хората на Антонио Конте са се запътили именно натам, след като взеха последните си 6 двубоя за първенство и водят уверено в класирането. 

Тази вечер от 21:45 часа те приемат Аталанта (пряко по MAX Sport 3 HD), който е доста неудобен съперник за тях - 1 успех от най-скорошните 6 мача. Бергамаските също имат прекрасен сезон, след като събраха повече точки (49) след 25 кръга, отколкото в която и да е предишна своя кампания.

В навечерието на сблъсъка цитираният от "Тема спорт" Антонио Конте призна, че има съмнения относно бъдещето си в Интер: "Не знам какво ще се случи. Фокусирани сме върху сезона. Отборът, който ще атакува по-добре, ще спечели. Ще бъде трудно, но ако намерим правилния баланс и всички си помагат, можем да стигнем до добър резултат. 

Аталанта създава неприятности на всички, тимът има самочувствие и дълбок състав. Гасперини върши необикновена работа. Проучили сме ги достатъчно добре. Всички от нас дават сто процента на терена за благото на нашия славен клуб. 

Договорът ми? Остава още една година, но не трябва да се разсейваме с други неща. Нужно е да сме съсредоточени и да мислим за настоящето. Не знам и не мога да си представя какво ще се случи".