Интер постигна трудна победа срещу Каляри вкъщи с 1:0 в среща от 30-тия кръг на Серия А.

Това бе 11-та поредна победа за "нерадзурите" и те вече имат 74 точки в актива си и са на цели 11 пред втория Милан. Тимът на Антонио Конте се нуждае от само 12 точки в оставащите 8 кръга за да триумфира със Скудетото.

Днес Интер стигна измъчено до успеха, а единственото попадение в мача отбеляза Матео Дармиан в 77-ата минута.

В следващия кръг "нерадзурите" имат трудна визита на Наполи.


Срещата стартира равностойно и първата опасна ситуация дойде в 11-ата минута, когато Стефано Сенси намери Криситан Ериксен пред наказателното поле. Датчанинът стреля отлично, но вратарят Гулиелмо Викарио успя по отличен начин да избие над гредата с една ръка в корнер.

В 17-ата минута Ромелу Лукаку изведе чудесно Алексис Санчес сам срещу вратаря, а чилиецът реализира във вратата, но попадението беше моментално отменено заради засада на бившия играч на Арсенал. Седем минути по-късно Сенси отправи техничен изстрел от границата на наказателното поле, но топката премина покрай лявата греда на Викарио.  

В 29-ата минута Санчес стреля по тревата, но без проблеми за стража на Калярио. В 37-ата минута Ериксен стреля, но доста неточно. Две минути след това Раджа Наинголан също шутира от дистанция, но без проблеми за Самир Ханданович. 

Пет минути преди края на първата част Матео Дармиан стреля от добра позиция след чудесна атака на Интер, но не успя да преодолее Викарио.

Две минути след началото на втората част Сенси отправи коварен далечен изстрел и, въпреки че топката помени траекторията си в последния момент, Викарио показа чудесен рефлекс и спаси.   

„Нерадзурите“ вдигнаха оборотите през втората част и атаките на тима започнаха да се все по-остри и опасни. В 55-ата минута Лукаку стреля с глава, но неточно. Две минути след това Ериксен пробва удар от дистанция, но отново вратарят на гостите изби в корнер.

Малко след час игра Лукаку се обърна отлично и стреля по земя от границата на наказателното поле, но в ръцете на Викарио. В 69-ата минута Стефан де Врай засече топката с глава след центриране от ъглов удар, но топката се отби от напречната греда на Викарио.  

Веднага след това на терена за Интер се появиха Ашраф Хакими и Лаутаро Мартинес, които замениха Ашли Йънг и Алексис Санчес.

„Нерадзурите“ успяха да пробият защитата на Каляри в 77-ата минута. Именно резервата Ашраф Хакими проби в наказателното поле и пусна отличен пас пред вратата на Викарио, където Матео Дармиан успя да засече за 1:0.

В минутите до края Каляри натисна сериозно в търсене на изравняването и постави под сериозно напрежение Ханданович и защитата пред него, но домакините успяваха да се справят с набезите им.

Интер - Каляри 1:0

Голмайстор:

1:0 - Дармиан 77'

Стартови състави:

Интер: Самир Ханданович, Милан Шкриниар, Стефан де Врай, Алесандро Бастони, Матео Дармиан, Стефано Сенси, Марсело Брозович, Кристиан Ериксен, Ашли Йънг, Ромелу Лукаку, Алексис Санчес

Старши треньор: Антонио Конте

Каляри: Гулиелмо Викарио, Андреа Карбони, Диего Годин, Даниеле Ругани, Габриеле Цапа, Алфред Дънкан, Раджа Наинголан, Разван Марин, Нейтън Нандес, Жоао Педро, Леонардо Паволети

Старши треньор: Леонардо Семпличи