Треньорът на Интер Антонио Конте бе много щастлив след успеха с 1:0 над Каляри. Специалистът отпразнува страстно победното попадение на Матео Дармиан в края.

“Остават все по-малко мачове и за нас всяка победа е със стойността на шест точки. Милан победи Парма вчера, така че беше много важно да спечелим, за да запазим преднината си пред тях. Много от играчите тук не са преживявали подобно напрежение и аз съм наистина щастлив от това как те реагират на него. Подобрихме толкова много неща в последните два сезона.

Много обичам да печеля и исках това да прехвърля и на играчите ми. Не искам да спирам и да започна да броя колко победи ни трябват, за да спечелим титлата. Работата все още не е свършена. В последните 8 дни спечели три важни победи, но остават още осем мача.  

Показахме, че сме стабилен и балансиран отбор. Миналият сезон събрахме 81 точки и играхме финал в Лига Европа. Ювентус доминира в последната декада и само за година и половина успяхме да променим това. Ето заради това играчите заслужават поздравления и уважение. А вместо това само чувам за представянето ни в Европа”, каза Конте.