Интер не успя да победи Специя като гост и завърши 1:1 в мач от 32-рия кръг на италиянската Серия А.

"Нерадзурите" бяха много по-добрият тим на терена, но направиха една дузина пропуски. Домакините от своя страна успяха да се разпишат при единствения си удар във вратата. Това се случи в 12-тата минута, когато Диего Вариаш прати топката под плонжа на Самир Ханданович.

Интер възстанови равенството 5 минути преди края на първото полувреме, а автор на гола стана Иван Перишич. През втората част положенията пред вратата на Специя валяха едно след друго, но вратарят на домакините Проведел отчая нападателите на "нерадзурите" и така двата тима поделиха точките.

След загубата на Милан по-рано през деня се оказа, че Интер все пак увеличи преднината си на първото място и вече разликата с "росонерите" е 10 пункта. Точката може да се окаже скъпоценна за тима на Специя, който вече е на 5 пункта от зоната на изпадащите.


Срещата започна в добро темпо и 12 минути след началото домакините изненадаха своя гост. Диего Вариаш овладя една топка на границата на наказателното поле и без да се замисля отправи плътен удар по земя. Ханданович не се намеси добре и кълбото се шмугна под плонжа му. 1:0 за Специя.

В средата на първата част Лаутаро Мартинес можеше да изравни от корнер, но изстрелът му с глава прелетя на сантиметри от гредата. Гостите демонстрираха, че няма да се дадат без бой.

В 38-мата минута Барела се озова на добра позиция за гол, но и неговият шут изсвистя покрай гредата. Само минута по-късно обаче Интер изравни. Гостите организираха хубава атака отдясно, топката бе центрирана в наказателното поле, където Перишиш я засече и отблизо я прокара покрай Проведел.

В началото на второто полувреме "нерадзурите" нижеха атака след атака и искаха да си решат мача, но с пропуски се отличиха Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку.

Четвърт час след подновяването на двубоя в игра се появи българинът Андрей Гълъбинов. Той замени Роберто Пиколи.

В 69-тата минута Исмаили не върна добре към своя вратар и Ромелу Лукаку се озова очи в очи със стража на домакините. Проведел се намеси отлично и парира опита на нападателя. Лукаку пак си взе топката и нанесе изстрел, но Проведел отново долетя отнякъде и блокира и този шут. Малко след това Брозович опита късмета си с удар от въздуха, но той бе неточен.

"Нерадзурите" имаха отлична възможност и в 76-тата минута. При едно от многото центрирания в наказателното поле на домакините, Шкриниар се озова непокрит на задната греда и почти паднал успя да отправи удар, но Проведел отново се намеси блестящо и закова топката на голлинията. Няколко минути по-късно Мартинес шутира от дистанция и разтресе левия страничен стълб на вратата. Специя пак оцеля.

В последните 5 минути от мача две попадения на гостите бяха отменени заради засади. Първо Лукаку, а след това и Мартинес пратиха топката в мрежата на домакините, но и двата гола бяха правилно отменени заради нередовни позици.


Специя - Интер 1:1

Голмайстори:

1:0 - Фариаш 12'
1:1 - Перишич 39'

Стартови състави:

Специя: Проведел, Ферер, Исмаили, Терци, Маркица, Естевес, Ричи, Маджоре, Агудело, Пиколи(Гълъбинов - 62'), Фариаш

Треньор: В. Италиано

Интер: Ханданович, Шкриниар, Де Врай, Бастони, Перишич, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Лукаку, МАртинес

Треньор: А. Конте