Интер записа нова шампионска победа, след като удари с 2:1 Рома на "Джузепе Меаца" в среща от 36-ия кръг на Серия "А".

Головете за новите шампиони на Италия забиха Марсело Брозович (11), Матиас Весино (20) и Ромелу Лукаку (90), точен за "вълците" бе Хенрих Мхитарян (31). Този успех бе 15-и пореден за "нерадзурите" в Милано.

В Серия "А" най-интересна този сезон ще бъде битката свързана с местата даващи право за участие в Шампионската лига.

Интер вече спечели титлата, а за останалите три места ще спорят Милан, Аталанта, Наполи и Ювентус. Към този момент "старага госпожа" е на пето място и е аут от надпреварата.


Срещата започна с поожения и към двете врати, но Педро Родригес изпусна за Рома, а Ромелу Лукаку не успя да вкара за Интер. Така се стигна до 11-ата минута, когато домакините поведоха.

Матео Дармиан пусна страхотен пас към Марсело Брозович, който с отсечен шут опъна мрежата на "вълците" за 1:0. Страхотно начало на срещата, но това не бе всичко.

Още в 20-ата минута Интер заби ново попадение. Ромелу Лукаку се пребори със защитата на Рома, след което пусна топката към Матиас Весино, който без проблеми направи 2:0.

Веднага след това домакините можеха да вкарат отново, но за пореден път пропуснаха. Постепенно играчите на Рома се вдигнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. Това даде резултата и "вълците" намалиха в 31-ата минута.

Тогава Един Джеко намери Хенрих Мхитарян и той направи 2:1. До края на полувремето двата отбора си размениха по едно чисти положение, но до нови попадения не се стигна.

Втората част започна с отличен шанс за Рома, но Един Джеко прати топката в гредата. Последва ново положение за "вълците", но отново Джеко нямаше късмет да отбележи.

Това бяха силните минути за гостите, но до изравнителен гол така и не се стигаше. В 66-ата минута Рома направи нов фрапантен пропуск и това се оказа решаващо.

Към края на мача гостите се хвърлиха в атаки и бяха наказани от Лукаку, който вкара за крайното 3:1. Така Интер заслужено си взе победата и трите точки.