Треньорът на Интер Симоне Индзаги беше много ядосан след равенството 1:1 с Ювентус в Дерби д‘Италия, играно на "Джузепе Меаца".

Гостите изравниха в края на сблъсъка с гол от дузпа на Пауло Дибала, а решението на главния съдия Маурицио Мариани вбеси "нерадзурите". Той отсъди наказателния удар след намесата на ВАР, въпреки че беше близо до ситуацията, в която Дензъл Дъмфрис ритна Алекс Сандро.

"Това бе единственият начин, по който можеха да ни отбележат гол. Много сме разочаровани. Смятам, че контролирахме мача от началото до края, не дадохме никакви шансове на Ювентус и не съм доволен, защото смятам, че изгубихме две точки. Реферът бе точно там, той можеше да види ситуацията в реално време и не знам защо трябваше да гледа повторения. Разочарован съм и заради феновете ни, тъй като играхме добре и заслужавахме повече".

"Не бяхме поставени под напрежение в нито един момент. Контролирахме събитията от началото до края. Признавам, че жестът, който показах, не бе особено красив, но в онзи момент бях убеден, че това не е инцидент, който трябва да бъде разгледан с ВАР. Когато си треньор и в 89-ата минута се случи подобно нещо, след като преди това съдията е видял ситуацията и е казал играта да продължи, смятам, че е напълно нормално да се ядосам", заяви Индзаги.