Отборите на Аталанта и Интер си спретнаха 0:0 в среща от 22-ия кръг на Серия "А".

След това равенство "нерадзурите" остават лидери в класирането с 50 точки, но вече водят само с две на Милан в битката за шампионската титла. Бергамаските са на четвърта позиция с 42 пункта.

Срещата предложи по половин дузина чисти голови положения и за двата отбора, но блестящите вратари Хуан Мусо и Самир Ханданович оставиха мача без попадения.


Мачът започна предпазливо, като двата отбора залагаха повече на сигурните действия в защита и рядко поглеждаха към противниковите врати. Първото сериозно положение дойде в 18-ата минута, когато Джеко с глава стреля до гредата.

Последва нов шанс за гостите, но този път Алексис Санчес не успя да преодолее Хуан Мусо. До края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение.

Първо Джеко пропусна за Интер, а малко преди почивката Матео Песина се озова на чиста позиция, но Самир Ханданович спаси. Секунди по-късно домакините скочиха за дузпа, но такава не им бе отсъдена. 

Второто полувреме започна с шанс за Аталанта, но Ремо Фройлер пропусна, а после и Песина нямаше шанс пред вратата на Интер. Постепенно гостите живнаха и на свой ред стигнаха до положение, но отново Джеко стреля неточно.

В следващите минути "нерадзурите" тотално доминираха, но на три път Джеко изпускаше да отбележи.

Към края Интер натисна здраво, но нямаше шанс за гол, а секунди преди финалната свирка Аталанта имаше златна възможност, но така и не стигна до победата.

В крайна сметка двата отбора заслужено си поделиха по точка за крайното 0:0.