Ювентус – Олимпик Лион, 1/8-финален реванш от Шампионска лига, 0:1 в първия мач, ст.: "Ювентус Стейдиъм", начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави според УЕФА:

Ювентус: Счесни, Куадрадо, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Бентанкур, Пянич, Рабио, Бернардески, Роналдо, Игуиан
Контузени: Де Шилио, Кедира, Коста
Под въпрос: Дибала
Висящ с картон: Матюиди
Треньор: Маурицио Сари

Лион: Лопеш, Денейер, Марсело, Дюбоа, Какере, Гимараеш, Ауар, Корне, Депай, Дембеле
Контузен: Коне
Под въпрос: Марсело, Тете
Висящи с картони: няма
Треньор: Руди Гарсия 

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер Шампионска лига се завръща след няколкомесечна пауза заради пандемията от коронавирус. Ювентус приема Олимпик Лион в 1/8-финален реванш от турнира. "Бианконерите" продължават да са сочени като фаворит, въпреки че загубиха с 0:1 първия мач във Франция. По-големият опит обаче е на тяхна страна, но "хлапетата" в никакъв случай не бива да бъдат отписвани.

Те имат само един официален мач след рестарта на футбола – финала за Купата на Франция срещу ПСЖ. В редовното време и продълженията двата отбора не си вкараха голове, а при дузпите парижани се наложиха с 6:5. От своя страна Юве имаше много сгъстен цикъл в Серия "А", спечели деветата си поредна титла, но от юли месец показва слаба форма – 4 загуби, 3 победи и 2 равенства.

Под въпрос за домакините е Пауло Дибала. Гонсало Игуаин ще заеме мястото му в предни позиции до Кристиано Роналдо и Федерико Бернардески. Аут са още Матия Де Шилио, Сами Кедира и Дъглас Коста. Капитанът Джорджо Киелини е възстановен, но още не е готов на 100%.

За Руди Гарсия на разположение е звездата Мемфис Депай. Той не игра в първата среща заради тежка контузия, но спирането на футбола му даде възможност да се възстанови. С травма е защитникът Юсуф Коне, който има само 11 мача през сезона. Под въпрос е Марсело, но все пак се очаква бразилецът да играе в Торино.

В исторически план Ювентус доминира над съперници от Франция. От 27 мача италианците са спечелили 15, 6 са завършили наравно, загубите също са 6. При последното си гостуване в Торино обаче Лион не загуби – 1:1 в групите през 2016 г. През 2014 г. пък домакините се наложиха с 2:1 в реванш от 1/4-финалите на Лига Европа и с общ резултат 3:1 се класираха в следващата фаза, където бяха елиминирани от Бенфика.

Сега всеки един от тези два резултата устройва "хлапетата" и в нашата прогноза ще потърсим изненадата. Основният ни мотив за това е слабото представяне на Юве под ръководството на Маурицио Сари.

Прогноза: Ювентус – Олимпик Лион 1:1